Un llibre per crear orgull de barri a Ciutat Meridiana, Torre Baró i Vallbona

Estudiants de la Zona Nord retraten en un llibre les virtuts del lloc on viuen

50 estudiants de la Zona Nord han creat un llibre amb fotografies i entrevistes a veïns de Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona en què destaquen les coses bones que tenen els seus barris. La idea és enfortir la identificació amb el barri i millorar la imatge que es de la zona des de fora i des de dins.

El projecte neix de la iniciativa de l’ONG Assemblea de Cooperació per la Pau i amb el suport de l’Obra Social La Caixa, que va proposar a uns 50 alumnes de l’Institut Picasso i l’Escola Mestre Morera que entrevistessin veïns dels tres barris per descobrir la part més positiva de l’anomenada Zona Nord de Nou Barris. Després de fer un estudi, els estudiants van fer 62 enquestes a veïns que fossin representatius sociodemogràficament  de la zona. En aquest procés els alumnes van ser els primers en sorprendre’s per la bona opinió que tenen els veïns sobre el barri, i ells mateixos van canviar la percepció que en tenien.

Tota aquesta part positiva l’han plasmat en el llibre ‘Cohesiona Nord’, una edició de format petit i lleuger en què fotografies i cites resumeixen el millor que ofereixen Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona, com ara la solidaritat entre veïns, el contacte directe amb la natura, les activitats i instal·lacions del barri o la riquesa de la diversitat cultural. El llibre esdevé ara una eina per millorar la imatge de la zona. La idea és que ara s’integri en altres activitats que s’organitzin des del Pla de Desenvolupament Comunitari amb aquesta finalitat.  El projecte, a més, no mor en el llibre, sinó que es preveu una altra fase digital, un salt a les xarxes socials perquè més veïns i veïnes puguin aportar aspectes positius dels seus barris. Per participar, només cal escriure al correu electrònic [email protected] amb una opinió i, si és vol, una fotografia.

Aquest ha estat un projecte d’aprenentatge i servei comunitari, una nova metodologia que s’impulsa des del Consorci d’Educació per promoure programes de col·laboració entre entitats i centres educatius. Són projectes que es desenvolupen dins l’horari escolar, en el context d’una assignatura relacionada amb el tema.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies