El parc d’aromàtiques que es va quedar a mitges

Un canvi al projecte final va convertir el parc de Rodrigo Caro de les Roquetes en un jardí mediterrani

Els Jardins de Rodrigo Caro es van crear fa 8 anys com a zona de transició entre el barri de les Roquetes i la serra. El temps l’ha convertit en un racó pacífic i verd. El parc salva 21 metres de desnivell a través de camins adaptats per a cadires de rodes i envoltats de plantes mediterrànies. Tres espais en forma de mitja lluna conviden al descans, al picnic i als jocs infantils. El pla inicial era que l’espai estigués especialitzat en plantes aromàtiques i servís com a punt educatiu per a les escoles i el veïnat de Barcelona en general. Però a darrera hora es van canviar el plans i es va dedicar l’espai a les plantes mediterrànies en general, fins i tot a algunes tretes de context, com algunes característiques de les platges i el litoral. També inclou d’aromàtiques com la lavanda o el romaní, però disperses per tot el recorregut. Aquest fet va molestar els veïns de les Roquetes i especialment a l’Associació Mediambiental Grodema, precursora del projecte de les aromàtiques. ‘No ens convenç perquè la nostra idea del parc d’aromàtiques tenia un sentit – explica José Antonio Ruiz, de l’Associació Mediambiental Grodema- Volíem fer un jardí temàtic que atragués gent d’altres barris a venir a les Roquetes per gaudir d’un parc especial, com passa amb altres parcs de la ciutat.”

Ara, vuit anys després, volen reconciliar-se amb l’espai i reclamar-ne una millora en el seu manteniment. Males herbes pendents d’arrencar, arbustos per retallar i plantes que envaeixen els camins és el paisatge habitual d’aquest parc tranquil.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies