El darrer vestigi de la masia de Can Sabastida

La torre d’aigua de Can Travi és l’únic que queda de la finca

A la cruïlla entre els carrers de Cartellà i de Pitàgores trobem el darrer vestigi de la masia de Can Sabastida. És aquesta torre, un pilar d’aigua de la mina de Can Travi, que en el seu moment abastia d’aigua a les cases de l’aleshores anomenada Riera d’Horta, avui carrer de Cartellà en record de la família propietària de la masia, els marquesos de Cartellà i de Sabastida.

La masia de Can Sabastida datava del segle XIV. La finca era més una explotació agrícola que una residència habitual. Va desaparèixer als anys 80, víctima de l’especulació immobiliària. La família la va vendre i va ser enderrocada. Es van construir blocs de pisos en tota la finca, i la torre d’aigua es va salvar miraculosament i, de fet, encara continua en funcionament avui dia, amb un cabal de dos litres per segon. A banda d’aquest pilar, només s’ha conservat de la masia el nom d’un carrer i d’una escola construïda en part dels terrenys de la finca.

 

A la imatge, la finca de Can Sabastida i la torre d’aigua.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies