Ruta d’escultures i monuments: Font màgica Manuel de Falla

Descobriu la història i el patrimoni del districte amb el Relligant Nou Barris

Aquest estiu us convidem a entrar en el museu virtual de Relligant Nou Barris. Una xarxa que ens permet descobrir a la vegada el patrimoni material del districte i la seva història des del nostres mòbils o tablets. Gràcies a aquest projecte descobrireu imatges antigues del lloc on us trobeu i una explicació històrica farcida d’anècdotes i curiositats. Fins al setembre, us proposem descobrir cada dia algun d’aquests punts i us animem a seguir les rutes que trobareu a la pàgina del Relligant Nou Barris.  Seguim amb la ruta d’escultures i monuments.

L’any 1994 es va inaugurar al barri de Canyelles el Parc de Josep Maria Serra Martí, un espai dedicat a qui va ser regidor de l’Ajuntament de Barcelona i un dels impulsors dels Jocs Olímpics de 1992. Obra de Cinto Hom i Carles Casamor, el parc és un exemple d’urbanisme reparador, ja que va millorar la qualitat de vida del barri.

Entre els elements monumentals que va incorporar l’espai destaca la font màgica dedicada a Manuel de Falla. Una font dissenyada per Pedro Barragán en la qual, gràcies als programes i circuits, l’aigua balla al ritme de la música.

Una gran plataforma rectangular dins d’un llac i una peça longitudinal en la part superior, que s’eleva gairebé 20 metres, formen la font màgica. L’aigua cau des d’aquí en cascada, es projecta des dels sortidors i es vaporitza sota les grans pedres que hi ha en un lateral del llac.

L’espectacle es pot controlar des d’un tauler de control, però també es pot programar perquè s’encengui i s’apagui sola a hores preestablertes i s’escullin aleatòriament les cançons.

Aquesta font cibernètica que expulsa l’aigua a un ritme de 300 litres per segon, combina figures d’aigua i llums depenent dels tons de les cançons. Els aguts, greus i mitjans s’associen amb els colors i alçària d’aigua.

L’any 2014 la font va actualitzar-se amb tecnologia LED. L’estrena del nou sistema es va fer durant la Festa Major de Nou Barris.

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies