Ruta d’escultures i monuments: La Guineu

Descobriu la història i el patrimoni del districte amb el Relligant Nou Barris

Aquest estiu us convidem a entrar en el museu virtual de Relligant Nou Barris. Una xarxa que ens permet descobrir a la vegada el patrimoni material del districte i la seva història des del nostres mòbils o tablets. Gràcies a aquest projecte descobrireu imatges antigues del lloc on us trobeu i una explicació històrica farcida d’anècdotes i curiositats. Fins al setembre, us proposem descobrir cada dia algun d’aquests punts i us animem a seguir les rutes que trobareu a la pàgina del Relligant Nou Barris.  Seguim amb la ruta d’escultures i monuments.

El creixement del barri de la Guineueta durant els anys 50 i 60 va fer necessari la creació d’espais verds. Aquesta mancança es va començar a esmenar el 6 de desembre de 1971 amb la inauguració del Parc de la Guineueta.

Obra dels arquitectes Joaquim Casamor i Antoni Riera i l’enginyer Albert Serratosa, aquest parc que fa de frontera entre els barris de La Guineueta i Verdum, va ser construït sobre una bòvila i el torrent de la Guineu, un espai que s’havia anat degradant.

El parc va proporcionar als veïns un espai per passejar, descansar i on els nens podien jugar. També va oferir un plató perfecte per a les fotografies que passarien a formar part de la majoria dels àlbums familiars l’escultura de la Guineu.

La Guineu és una escultura de ferro de cinc metres de longitud i un metre i mig d’alçària. L’escultor, Julià Riu Serra, va defugir els dissenys més realistes per crear una obra de semblança articulada formada per peces de ferro que volen transmetre la força de l’animal. Rere una tanca vegetal, sobre la gespa, la Guineu, que s’ha convertit en el principal símbol del barri, contempla i vigila el seu territori.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies