Un casal d’estiu igual per a tots els nens

Més de 300 nens participen en el projecte ‘Un estiu de tots’ de la Fundació per a la Integració Social

Sota el lema ‘Un estiu de tots’ la Fundació per a la Integració Social (Fundisoc) organitza durant els mesos de juliol i agost casals d’estiu adreçats als barris del cinturó de Barcelona més empobrits. L’objectiu de la fundació és oferir a les famílies amb menys recursos l’accés a casals d’estiu de qualitat.

“Si sumem el cost de cada setmana d’un casal, realment és un cost molt elevat per a algunes famílies – explica José Luis Velasco, president de Fundisoc- Facilita la integració i la interculturalitat. Això és important per a nosaltres, que ningú quedi exclòs. I que sigui un recurs que possibiliti la igualtat d’accés.”

Aquest mes de juliol 300 nens i nenes d’entre 3 i 14 anys participen en els casals d’estiu de la Guineueta, la Muntanyesa i la Trajana.  Moltes famílies han pogut inscriure els fills en aquests campus gràcies a les beques que ofereix l’Ajuntament i els ajuts de la Fundació per a la Integració Social (Fundisoc). Des d’aquesta entitat es treballa per a que tots els nens gaudeixin d’un mateix estiu amb activitats lúdiques, educatives i esportives. Ens aquests casals es promou la integració i la convivència dels nens i nenes, però sobretot la igualtat, independentment dels recursos de cada família.  La iniciativa va començar ara fa 9 anys a la zona nord de Nou Barris de la mà de l’actual president de la fundació, José Luis Velasco, i des de fa 2 anys s’organitza a partir de Fundisoc. El projecte compta també amb el suport de la Damm.

 

 

 

Els tres casals que participen en el projecte es van aplegar ahir al camp de futbol de la Guineueta per realitzar una coreografia conjunta. Un bon exemple d’integració entre els nens dels diversos barris i orígens.

 

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies