Convivència i seguretat entre els principals temes de l’Audiència Pública

Avui el pati de la seu del Districte acull la sessió ordinària del Consell Plenari

L’Audiència d’ahir al vespre va ser de lluny la més tranquil·la en molt de temps. En bona part, perquè l’assistència veïnal va baixar considerablement. I per primer cop en anys, els temes no van girar entorn l’habitatge. Ahir els temes més destacats tenien com a element comú la convivència i el civisme. Tant des de Verdum com de les Roquetes o el Turó de la Peira es van denunciar casos incívics. Més enllà, els veïns de Ciutat Meridiana van mostrar preocupació per la seguretat al barri. Pel que fa a aquest darrer cas, la regidora de Nou Barris, Janet Sanz, va afirmar que comparteix la preocupació veïnal sobretot després del tiroteig que es va viure a Ciutat Meridiana fa uns dies. D’una banda, Janet es va lamentar que aquest cas puntual hagi danyat la imatge d’un barri “solidari, fraternal, on s’ajuda els veïns que ho necessiten”. D’altra banda, va anunciar la convocatòria de la Taula de Seguretat de forma extraordinària per al proper 25 de juliol per analitzar la situació i les solucions. També va anunciar un pla per millorar la convivència, que inclourà el desplegament de 23 agents cívics per tot el districte, 20 dinamitzadors esportius d’espai públic, 7 informadors cívics, 6 educadors/es en mediació en comunitats de veïns i espai públic o el reforç de la neteja en molts espais del districte. Aquest pla és precisament un dels punts de l’ordre del dia
del consell plenari d’avui.

Els veïns de Ciutat Meridiana també es van queixar que els serveis i equipaments del barri romanen tancats o en baix ús durant l’estiu. Van parlar del camp de futbol i la zona esportiva de l’antic camp de futbol, que funcionen en un horari fixat per les entitats que els gestionen; l’OAC de Zona Nord, que ha tancat fins al setembre; i la biblioteca i el centre cívic, que es tornaran per fer vacances. Segons els veïns, aquests equipaments haurien de donar més hores de servei en un barri necessitat d’aquests recursos ja que “molts veïns no poden marxar de vacances”. Des del govern es va contestar que ja s’està demanant l’ampliació d’hores a les entitats gestores dels espais, i que s’ha tramitat la petició que es reforci l’OAC, però “per aquest any no ha pogut ser”.

Els ascensors dels espais públics també van ser criticats. Des de Can Peguera es va reclamar que es millori el funcionament de l’elevador que connecta amb el casal de barri La Cosa Nostra, i que s’allargui l’horari més enllà de les 23h. Unes queixes compartides pels veïns de Ciutat Meridiana en referència a l’ascensor inclinat, el qual, a més, critiquen per manca de ventilació. Entre la resta de temes, va sortir la falta de personal a urgències del Cap Ciutat Meridiana, la baixa freqüència del bus 81, la presència de cablejat d’alta tensió a espais públics i casos de brutícia i mobiliari malmès.

Alguns d’aquests temes tornaran a sortir durant el plenari d’avui, que comença a les 18.30h i que té com a principal novetat l’escenari: el pati de la seu del Districte. Com sempre el podreu seguir a través del nostre web, NouBarris.Net, o a través del canal Youtube de Districte de Nou Barris.  L’ordre del dia el podeu consultar en aquest web.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies