El Plenari aprova el Pla de Convivència per a Nou Barris

La iniciativa contractarà dinamitzadors i agents cívics per mediar en els principals espais de possible conflicte

El darrer plenari del curs va començar accidentat. La sessió es va iniciar al pati de la seu del Districte, però en el primer punt de les mesures de govern, va començar a ploure i es va haver de traslladar a la sala de plens. Un cop allà es va acabar de debatre el Pla d’impuls i promoció de la convivència a Nou Barris, per al període 2016-19. Es tracta d’un paquet de 14 mesures a les quals es destinaran 2,75 milions d’euros provinents.  El pla incorpora 23 agents cívics que vetllaran per la convivència i la tinença responsable d’animals domèstics, 20 dinamitzadors esportius d’espai públic que desenvoluparan activitats a Ciutat Meridiana, Torre Baró, Vallbona i Trinitat Nova. També hi haurà 7 informadors cívics a les Roquetes i 6 educadors en mediació de comunitat de veïns i espai públic. A més, també es vol disminuir el nombre de conflictes al Turó de la Peira i a l’skate park de la via Favència; es dinamitzaran places amb activitats socioesportives, i es promourà l’ús cívic del rec Comtal a Vallbona. Aquest pla va ser aprovat tot i algunes crítiques dels partits polítics.  ERC va considerar que hi falta implicació de les entitats i mesures a mitjà i llarg termini. PP va exigir al govern que compleixi les normatives existents. Per a CiU i C’s, el pla arriba tard i li manquen mencions al paper de la Guàrdia Urbana. Les intervencions del públic van reclamar dinamització dels espais públics i que enlloc de pressió policial s’aposti pels mediadors i educadors de carrers, d’una banda, i actuacions contra els problemes generats per l’incivisme dels tenedors de gossos. El govern va contestar les crítiques assegurant que és un pla dissenyat a partir dels inputs dels veïns i entitats als diferents espais de participació, i redactat i presentat un cop s’han aprovat els pressupostos municipals. També va destacar que són mesures per posar ja en marxa i que la Guàrdia Urbana participarà a les accions del pla, en combinació amb educadors, agents cívics i mediadors.

A l’informe de la regidora, Janet Sanz va explicar les actuacions de les darreres setmanes pel que fa als problemes d’habitatge, que han canviat la tendència i ara més que les hipoteques, els problemes se centren en les ocupacions a precari i els lloguers. S’ha treballat amb 278 casos familiars, dels quals 131 s’han resolt i 147 estan en procés de mediació. Per donar solució a aquests i la resta de casos que puguin sortir, la regidora va anunciar una nova taxa d’inspecció de pisos buits, que se suma a les sancions per desocupació. Serien 633 euros que voldrien mobilitzar els immobles buits.

També es van anunciar les obres que han començat o ho faran durant l’estiu, com el casal de barri de Torre Baró, l’àrea de gossos de la Prosperitat, l’enderroc de la piscina del Turó de la Peira per construir-hi un poliesportiu i els interiors de la Guineueta, entre altres projectes.

A la part d’impuls i control, es va rebutjar la proposició d’ERC per iniciar el procés per canviar de nom l’avinguda de Borbó. PP i C’S van defensar que l’Ajuntament no ha de gastar més pressupost en canviar noms de carrers. CiU, PSC i BC tampoc van votar a favor perquè consideren que no és una reivindicació dels veïns del carrer, i que, al contrari que en el cas de la plaça de la República, no hi ha hagut cap mobilització ni recollida de signatures.

Tampoc es va aprovar el prec del PP d’ubicar un pipi-can a Can Xiringoi, tot i que el govern va explicar que estan buscant altres opcions al barri. I sí que es va aprovar reforçar el suport a les rutes de tapes Pinxu-Panxo i Menja’t Collserola com a mesura beneficiosa pel comerç de barri.

L’acte va acabar amb la lectura d’una declaració institucional presentada per l’associació de Nou Barris ‘Que No Pase Más’, per crear mesures a favor de les víctimes dels accidents o errors mèdics.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies