Alguns neguits per la desafectació del passatge de Santa Eulàlia

Els afectats per la modificació del PGM disposen de tres mesos per presentar al·legacions al projecte de l’Ajuntament 

L’anunci recent de la desafectació del passatge de Santa Eulàlia ha donat certa tranquil·litat als veïns que habiten en les cases construïdes per la família de Ramon Casas. Al mateix temps, però, ha generat entre els afectats alguns neguits i disconformitats amb el projecte presentat per l’Ajuntament. S’obre ara un període d’al·legacions de tres mesos per arribar a un acord amb l’Administració.

D’una banda, s’expropiarà al propietari de l’aparcament del carrer d’Escòcia, perquè el seu solar forma part de l’illa afectada. El propietari no està d’acord que l’Ajuntament pagui el terreny amb la qualificació actual – zona verda- quan el projecte preveu que es construeixi en part del solar un bloc de quatre plantes d’habitatge dotacional. A més tenint en compte que es tracta d’un cas que arrossega tota una sèrie d’infortunis. El pare del propietari va comprar el solar, llavors edificable, per construir-hi un aparcament i una benzinera, però no es va arribar  a realitzar mai perquè poc després es va requalificar com a zona verda. Després d’anys de problemes de manteniment i neteja, el propietari va aconseguir obrir un aparcament de pagament amb limitacions per construir i instal·lar serveis. Ara, després de 40 anys de problemes amb el solar, el propietari espera un preu just pel solar i el negoci que perdrà, en el qual té una treballadora contractada. “Després de tots aquest anys que he tingut aquest problema, i les despeses que he tingut, espero per part de l’Ajuntament un preu just. A més, tinc aquí contractada una persona fixa que també es quedarà sense feina, i espero arribar a un acord amb ells.”, explica el propietari de l’aparcament, Ruperto Serra.

Aquesta serà una de les al·legacions que faran els veïns del passatge de Santa Eulàlia. Una altra se centrarà en el passatge en si, que ara és privat i que l’Ajuntament vol expropiar, però que, abans, obliga a urbanitzar als veïns. “L’Ajuntament  ara se’l vol quedar i vol que tota la urbanització del carrer vagi a càrrec dels veïns. – comenta en Jordi Sànchez, veí del passatge – Em sembla totalment absurd i increïble perquè a sobre que cedeixes el passatge, a sobre, l’has de pagar? Has de pagar una reforma que a més ells la faran com ells voldran?” La comunitat no hi està d’acord en aquest punt i per això s’uniran un cop més per redactar les al·legacions després de l’estiu.

L’Ajuntament els ha informat que després de l’aprovació inicial de la desafectació del passatge, s’ha engegat el període d’informació pública, i que tenen tres mesos per presentar al·legacions. Per tant, doncs, s’inicia un recorregut administratiu per concretar els termes exactes de les expropiacions.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies