Els Gegants de Nou Barris celebren la Diada

Galceran de Pinós i Agustina d’Urríes participen als actes de ciutat

L’any 2014 els Geganters de Nou Barris creaven una nova parella de gegants, els del Tricentenari. Dues figures que recorden dos dels protagonistes dels fets del 1714 a la ciutat de Barcelona: Galceran de Pinós i n’Agustina d’Urríes. Des d’aquest moment la parella, que va vestida amb rigos històric segons la moda de la Barcelona del segle XVIII, surt a ballar i a recòrrer els carrers de la ciutat durant els actes de la diada.

La celebració dels gegants comença el vespre del dia 10 a la Casa de la Ciutat amb una cercavila que els porta fins al Fossar de les Moreres acompanyats per peces musicals i danses barroques. Després de realitzar una ofrena floral les figures inicien un recorregut nocturn que els porta pels carrers més emblemàtics del barri de la Ribera i acaben a l’Ajuntament on les dues figures descansen fins al dia següent.

Avui, 11 de setembre, a les 10h del matí les dues figures es dirigeixen en una processó solemne fins al monument de Rafael Casanova, on duen a terme una ofrena floral i interpreten de manera excepcional la seva dansa, La Marxa de les Reials Guàrdies Catalanes, una peça barroca que va ser recuperada per convertir-se en la dansa pròpia dels gegants del Tricentenari.

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies