El Centre Ocupacional Can Carreras presenta  la 2a Edició del Festival CADI

El concurs de curtmetratges de persones amb discapacitat intelectual tindrà lloc al febrer

El Centre Ocupacional Can Carreras – Asproseat ha presentat la segona edició del Festival CADI, un festival de curtmetratges realitzats per persones amb discapacitat intel·lectual. Ho han fet amb un per animar els usuaris d’altres centres a participar, i amb la inauguració al centre cívic Can Verdaguer d’una exposició de fotografies en què reprodueixen escenes cinematogràfiques.

Tal com explica Xell Moreno, directora tècnica Centre Ocupacional Can Carreras d’Asproseat, la peculiaritat del Festival CADI rau en què “no és només que es presentin curtmetratges on participin persones amb discapacitat intel•lectual, sinó que l’organització està portada a terme per persones amb discapacitat del nostre centre, evidentment amb el suport i l’ajuda dels professionals.” Els 56 usuaris del Centre Ocupacional Can Carreras s’encarreguen des de buscar el local per fer les projeccions, realitzar els vídeos de presentació del festival, fer-ne difusió o fer xerrades a escoles i equipaments explicant la seva experiència.

El festival va sorgir fa dos anys, quan els professionals del centre ocupacional es van adonar que tots els curtmetratges que feien per tal de potenciar l’expressió de les persones amb discapacitat intel·lectual a través del llenguatge audiovisual quedaven dins el centre. Aleshores van decidir fer un festival en el qual els diversos centres de Catalunya, Espanya i l’estranger mostressin els fruits dels tallers. La primera edició va comptar amb 20 curtmetratges d’entre 15 i  30 minuts, i en la segona edició esperen superar aquesta xifra. El termini per presentar-s’hi acaba el 21 de novembre, i les projeccions i la gal·la de premis tindran lloc a mitjans de febrer.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies