Camins de Natura pel nostre entorn

Una exposició i activitats programades repassen els recursos naturals de Nou Barris i Catalunya

La Casa de l’Aigua de la Trinitat Nova acull fins al 18 de desembre l’exposició ‘Camins de Natura. Itineraris vitals’. Una instal·lació que pretén divulgar la importància de la biodiversitat, no només de la natura, sinó també dels parcs i espais verds urbans. I concretament la biodiversitat que es troba als entorns de la Trinitat Nova, ja que Nou Barris és una gran porta d’accés a zones com Collserola, el rec Comtal i el riu Besòs.

L’exposició és, però, només l’element visible del cicle, i acompanya tota una sèrie d’activitats programades. Entre setmana i durant tot el primer trimestre, per als escolars de 0 a 18 anys. I als caps de setmana s’han organitzat itineraris perquè els veïns descobreixin la natura que tenen més a prop.  Un exemple és la ruta guiada per la flora i la fauna de Collserola que comença avui a les 10h del matí al castell de Torre Baró sota el nom “La Collserola més desconeguda”. Si no us heu apuntat, teniu més opcions fins a mitjans de desembre, a través del web, trucant al telèfon 93 463 77 71 o bé presencialment a la Casa de l’Aigua. A internet trobareu tota la programació per a escoles i per a la resta de veïnat.

El fil conductor de la mostra és el lema ‘Aprendre mentre caminem’, i d’aquesta manera ofereix cinc espais diferenciats, en funció de les edats. Uns plafons  posen en valor l’educació ambiental i difonen els recursos que hi ha a Catalunya a nivell d’itineraris o escoles de natura, així com els recursos i elements naturals específics de Nou Barris. Una taula apropa els visitants a elements naturals a través dels sentits. Un quart espai ofereix documentació per aprofundir en el tema. I finalment, s’hi ha instal·lat un racó sensorial perquè els més petits toquin i juguin amb elements de la natura, com ara escorça, petxines, pinyes o herbes aromàtiques.

L’exposició és un projecte de la Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA) amb motiu de la celebració dels 40 anys del primer itinerari de natura i dels 30 anys de creació de la Societat.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies