Can Basté s’actualitza al segle XXI

Darreres millores de seguretat i serveis a Can Basté abans del nou curs

El centre cívic Can Basté encara les darreres setmanes d’obres que adapten la masia per complir les normatives actuals de seguretat i climatització. Les obres fan guanyar a l’equipament un magatzem i un annex de la sala Golfes per exposicions, en un espai considerat fins ara la “sala fantasma”.

La segona fase d’obres va segons el calendari previst i acabarà els propers dies. La primera fase, en canvi, acumula mesos de retard per errades i problemes tècnics,  com també explica Pepa Alguacil, directora de Can Basté: “La primera fase és la que no es va acabar del tot i encara arrosseguem moltes coses que s’han d’acabar d’arreglar i de polir. Com que de vegades l’aire condicionat fa molt de soroll, portes que no s’han acabat d’arreglar, detalls.” Finalment però sembla que al mes d’octubre s’acabaran les obres.

Totes aquestes obres han millorat la seguretat de l’edifici instal·lant tallafocs, sistemes de seguretat o mangueres, alhora que han millorat la maquinària i els circuits de climatització. Ara per ara queden pendents la instal·lació de diverses sortides d’emergència, entre elles la porta principal de l’edifici i el pati, així com les escales que comuniquen la sala d’actes i el pont amb el carrer de Pere d’Artés. Tal i com ens comenta Pepa Alguacil: “Aquesta masia es va rehabilitar fa vint anys, la normativa de clima, perquè hi ha d’haver aportacions d’aire i extraccions d’aire, no la tenia i a més a més tot un tema d’evacuació i risc d’incendi tampoc complia la normativa. Es tracta de buscar que sigui un edifici segur i que sigui confortable.”

Els gestors de Can Basté, Turó Acció Socio Cultural confien que es compleixin els terminis i que, per tant, els tallers comencin a l’octubre amb normalitat i sense molèsties pels usuaris.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies