15 anys de Can Masdéu

L’apicultura s’incorpora als projectes agroecològics de la casa

El desembre de l’any 2001 l’antiga masia de Can Masdéu va ser ocupada per un grup de joves activistes amb l’objectiu de poder possar en pràctica projectes de canvi social i ambiental. Quatre mesos més tard el projecte va haver de fer front a un intent de desnonament que va ser aturat per la mobilització d’ocupes i entitats. Però ara, quinze anys més tard Can Masdéu està consolidat amb diversos projectes, tal i com ens explica el Jhony García, del col·lectiu de Can Masdeu: “Ara mateix tenim un projecte d’horts comunitaris, que va començar el 2002, va ser el primer, molt consolidat, tenim el projecte del centre social, que obrim els diumenges, que en diem PIC, punt d’interacció amb Collserola, també està el tema de l’educació agroecològica, que vénen escoles, esplais i altres col·lectius.” A Can Masdéu també tenen un projecte nou: l’apicultura. Des de fa un temps, dos ruscs d’abelles permeten produir mel i ensenyar als escolars i visitants com funciona un eixam. Projectes que han fet que en aquest temps la casa s’hagi convertit en un referent per a tothom qui passeja per aquella banda de Collserola.

En aquests gairebé 15 ays, hi ha hagut gent que ha marxat, però la meitat dels habitants de Can Masdéu hi són dels primers temps de l’ocupació, i, de fet a la casa s’han creat famílies i hi ha nascut sis infants. Tot plegat succeeix mentre la situació legal de Can Masdéu es troba en un punt mort. La propietat va guanyar el judici, però ara per ara no ha fet cap pas per recuperar la casa.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies