Un nou espai familiar a les Roquetes

L’EBM Torrent estrena un servei en què famílies i petits comparteixen aprenentatge

L’Escola Bressol Torrent ha estrenat aquest curs el servei d’espai familiar. Està dirigit a famílies amb menors de 3 anys, que no volen o no poden portar-los a l’escola bressol. L’espai els hi dóna l’opció de compartir temps amb ells, alhora que coneixen altres famílies i infants. “Hi ha un element fonamental que és l’element de la socialització – afirma Janet Sanz, regidora de Nou Barris- aquests espais ens ajuden a connectar diferents espais i famílies que per motius diversos, com la vulnerabilitat social que hi ha en el territori, són espais que juguen, articulen molt bé aquesta relació entre diferents famílies, que algunes no haguèssin potser arribat a entrar en el marc de l’escola bressol, però a través d’aquests espais familiars es generen unes sinergies”. D’aquesta manera s’afavoreix la socialització i autonomia dels nens i nenes, mentre que es van creant relacions entre els veïns i veïnes. Els adults que acompanyen els nens i nenes poden ser els pares o mares, però també altres familiars, com ara avis o tietes, com és el cas de la Besi Zúñiga: “Estic molt contenta amb el servei. Els nens se senten més acompanyats, se senten més segurs. Des que els portem, estan més alegres, comparteixen entre ells…”El fet que se situi dins una escola bressol, fa que es puguin complementar i aprofitar millor els recursos. Les famílies participants són estables i participen setmanalment en dues sessions en què es combina l’estona de joc amb la tertúlia  amb educadors professionals per resoldre i compartir dubtes i experiències. Tot plegat, fa xarxa.

Amb l’estrena de l’espai familiar de l’EBM Torrent, l’Ajuntament aposta per augmentar aquest model de servei, de cara a donar més opcions educatives a la franja dels 0 als 3 anys.  “Entenem que aquest és un servei fonamental per al desenvolupament dels infants però també per l’acompanyament de les famílies, en tema d’habilitat parentals, acompanyament en la criança, en millora també de la salut dels infants i també a nivel pedagògic.” – assegura Laia Ortiz, tinenta d’Alcaldia de Drets Socials.

Existeixen espais com aquest a altres punts de la ciutat, com al Raval, Bon Pastor i Zona Franca. I l’Ajuntament ha anunciat avui la intenció d’estendre el model a la resta de la ciutat. A hores d’ara, s’estan estudiant ubicacions per obrir quatre espais més durant aquest mandat.

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies