El Casal de Barri de Verdun recupera espais i horaris amb el trasllat del Pare Manel

Entitats i veïns decidiran els usos i activitats de la nova etapa de l’equipament

Verdun va estrenar casal de barri l’any 2010, però només en va gaudir plenament dos anys. Els darrers quatre anys ha compartit l’espai amb l’esplai de la fundació Pare Manel. Una mesura que havia de durar dos anys, mentre es feien les obres dels nous locals de la fundació, però que finalment s’ha allargat a quatre anys. Ara és el moment de redefinir els usos de l’equipament de cara a l’any vinent.

Tot i la bona sintonia entre totes dues entitats el fet de compartir espais ha limitat l’ús de l’equipament com a casal, que s’ha vist restringit a la franja horària de 19 a 22h i, per tant, van haver de limitar o eliminar part de l’activitat.  Ara, però, l’obertura del Centre Obert Muntanyès, el nou espai de la Fundació Pare Manel, tornarà a permetre que el casal de barri de Verdum pugui ampliar horaris. I l’associació de veïns vol iniciar un debat entre les entitats i veïns del barri per decidir què fer a l’espai recuperat. El que tenen clar és l’horari: “L’objectiu és que sigui matí i tarda – explica Maria Lluïsa Serralta, presidenta de l’AV Vedun –  Hem arribat a tenir uns 300 usuaris amb la franja de 19 a 22h. Ara entre tots hem de fer una cosa bonica, forta, que millori la qualitat de vida del barri.”

L’associació veïnal ha gestionat el casal durant els seus sis anys de vida amb els seus recursos i les quotes dels usuaris. Una gestió complicada que els ha deixat en ocasions en números vermells. En aquesta nova etapa, negocien amb l’Ajuntament el finançament del casal, com qualsevol altre equipament públic. Tant la gestió del casal com l’activitat que s’hi desenvoluparà es definirà en els propers mesos, es preveu que abans de finals d’any.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies