Surten a concurs dos solars de Nou Barris per impulsar l’habitatge cooperatiu

Es tracta de terrenys situats a les Roquetes i a la Trinitat Nova

L’Ajuntament de Barcelona treu a concurs públic l’adjudicació de set solars – dos d’ells a Nou Barris-  per a la construcció d’habitatge cooperatiu en règim de cessió d’ús, o cohabitatge. Al concurs no més s’hi poden presentar cooperatives que fomentin noves formes d’accés a l’habitatge protegit, com a alternativa a la propietat i el lloguer. La propietat del sòl mai no deixarà de ser pública i s’oferirà en dret de superfície.

En el cas de Nou Barris es tracta d’un solar del carrer del Pla dels Cirerers, 2-4, amb una superfície de 428 metres quadrats i la possibilitat d’aixecar-hi un edifici amb un total de 27 pisos. I un altre al carrer d’Aiguablava, 74-76, amb 661 metres quadrats de superfície en els quals es podrien construir uns 25 habitatges.

La valoració  dels projectes que es presentin a concurs tindrà especialment en compte criteris ambientals, com l’ús de sistemes constructius de baix impacte ambiental, i socials, com la imbricació amb el territori i la participació dels cooperativistes. Igualment, els projectes han de preveure una quantitat significativa d’espais comunitaris que promoguin la vida en comunitat, l’ús compartit d’infraestructures bàsiques i la coresponsabilitat dels usuaris en la gestió.

L’Ajuntament ha anunciat, a més, la intenció d’ampliar aquest primer paquet de solars amb nous espais, i també amb la possibilitat d’incorporar edificis que s’han de rehabilitar i que tornarien al mercat també amb aquesta modalitat de tinença en cooperativa. El Govern municipal es planteja l’objectiu de licitar al llarg dels propers anys almenys més de 400 habitatges cooperatius a la ciutat.

En aquests moments hi ha dos projectes de cohabitatge que ja es troben en desenvolupament: Can Batlló, que proporcionarà 28 habitatges, i les obres del qual començaran aquesta tardor, i un edifici al carrer Princesa, a Ciutat Vella, que acollirà 5 nous pisos.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies