Personal Book, premi Comerç Cultural de Proximitat

El guardó reconeix la llibreria col·laborativa de Porta

Personal Book va obrir fa dos anys i mig a tocar de l’Eix Comercial de Fabra i Puig, al carrer d’Emili Roca, i ja han guanyat el premi Comerç Cultural de Proximitat, concedit per l’Ajuntament. Els fundadors competeixen amb les grans llibreries amb diversos valors afegits. El principal és la recerca i venda de llibres per encàrrec, tal i com ens explica Andrés Rodríguez, propietari de la llibreria: “Com el llibreter d’abans feia. És evident que en el nostre espai no hi caben 20.000, 30.000 o 40.000 llibres com pot tenir una llibreria o papereria d’aquestes grans convencionals o un magatzem. Per tant, l’encàrrec és bàsic i primordial en aquest sentit i aquest encàrrec suposa una petjada ecològica molt menor. Atents a la necessitat específica, no estàs circulant tot el dia llibres nous, acabats de fer.” Cada mes Personal Book mou uns 250 llibres per encàrrec.

També es defineixen com llibreria col·laborativa perquè fan compravenda de llibres de segona mà, etiquetats amb un gomet blau, i els clients-venedors reben part del benefici. Per a la botiga no seleccionen best-sellers pel fet de ser-ho, sinó que valoren la qualitat. Ofereixen títols d’autoedició o d’editorials de proximitat, a més d’oferir llibres descatalogats o singulars, com aquest conte bilingüe àrab-català. La botiga vol aprofitar el guardó per fer-se més coneguda i dinamitzar el barri amb activitats culturals, com ens comenta Rodríguez: “Volem cooperar amb altres comerços amb singularitat per intentar gestionar l’embrió d’un circuit cultural de qualitat. Amb propostes una mica diferents però que no depenguin de fer-lo al casal tal o al casal.”

Un altre projecte que volen engegar és sistematitzar la compravenda de llibres de text de segona mà, i impulsar la venda per internet.

Podeu descobrir Personal Book al següent enllaç

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies