La Trinitat Nova estrenarà casal de barri el novembre de 2017

Comencen les tasques per a la construcció de l’equipament, que s’integrarà a l’entorn

Després de 38 anys de reivindicació veïnal, han començat les primeres tasques per construir un casal de barri a la Trinitat Nova. S’ubicarà al costat de la Casa de l’Aigua i es vol convertir en un punt de trobada i cívic, integrat en l’entorn. Està previst que l’equipament estigui enllestit el novembre de 2017.

Els veïns de la Trinitat Nova ja contemplen el cartell que anuncia les obres, les primeres tanques i les primeres tasques, la retirada d’arbrat i el desbrossament, com un símptoma que finalment tindran ‘equipament tan reivindicat.

Gairebé dos milions i mig de pressupost i un any d’obres convertiran un solar buit en un equipament ambuna sala d’actes polivalent, diverses sales taller, bucs d’assaig, una sala de reunions i un pati interior, entre altres espais. En total seran 1.012 metres quadrats dividits en dues plantes, més un sostre que farà les funcions de terrassa de la cafeteria i de mirador cap a la Casa de l’Aigua, un nou espai públic que es vol potenciar a com a punt de trobada. De les dues plantes, una anirà semisoterrada, i il·luminada a través d’un lluernari i un pati interior. Aquesta planta anirà en aquest nivell per tal d’integrar l’equipament a l’entorn, de manera que l’altura de la coberta quedi com a extensió natural del mateix carrer de S’Agaró, a la part superior del solar. La resta de façanes i espais exteriors també s’harmonitzaran amb els voltants.

Mentre el projecte de construcció es posa en marxa, els veïns debaten el funcionament de l’equipament. Estan d’acord que ha de tenir una gestió cívica, o més aviat comunitària, conformada per les diverses entitats del barri. També han acordat que els veïns proposin i triïn un nom per al casal de barri que sigui representatiu o simbòlic per a ells. Tenen temps fins al novembre de 2017.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies