Fustes que recorden el millor de les arts i de la vida a la  Zona Nord

El centre cívic Zona Nord exposa lemes impresos sobre les fustes de l’antiga tarima

El centre cívic Zona Nord estrena una exposició permanent molt relacionada amb la seva història. El director de l’equipament ha recuperat part de les antigues fustes de l’escenari del teatre, renovat aquest any, per reconvertir-les en una obra d’art col·lectiva. “Un dia vaig arribar al centre i em vaig trobar un contenidor ple de les fustes antigues-recorda Elio Vero, director del centre cívic Zona Nord- i vaig pensar que no podia ser, que no es podien llençar perquè eren més de 30 anys d’història, no només del centre cívic, sinó del barri i de totes les omcpanyie si entitats que havien passat per sobre d’aquell escenari.” Així que les va guardar fins que va sorgir un projecte que ha agrupat diverses entitats del barri. S’hi han estampat frases triades per estudiants de l’intitut Picasso i de l’escola Mestre Morera, així com dels joves del Centre Cruïlla. Part d’aquestes frases surten d’un projecte anterior, el Cohesiona Nord. Un projecte que, amb el suport de l’Obra Social de La Caixa, va recopil·lar en un llibre les imatges i les frases més positives sobre els tres barris de la Zona Nord, Torre Baró, Vallbona i Ciutat Meridiana.  A més de frases relacionades amb la vida a la zona, també s’hi han imprés frases que evoquen les arts escèniques i la cultura. “Es junta una mica la memòria històrica del barrri, perquè aquestes fustes les va recuperar el director del centre cívic i volia donar-li contingut i posar algunes frases que estiguessin relacionades amb l’art i a la cultura i també al barri.”- explica Mariana Yáñez, de l’ Assamblea de Cooperació per la Pau, coordinadora del Cohesiona Nord.

La part tècnica d’imprimir aquests lemes l’ha fet un altre projecte del barri: l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana. Les fustes es poden veure ara per tots els racons del centre cívic.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies