L’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana construeix una pèrgola per al barri

La nova pèrgola de Ciutat Meridiana, feta al barri i per veïns

Els veïns i les veïnes de Ciutat Meridiana estrenen una pèrgola construïda per gent del propi barri, a l’Ateneu de Fabricació. S’ha instal·lat a l’antic camp de futbol, per oferir un espai cobert on reunir-se i celebrar festes infantils. Com ens explica Àngel Bardia, arquitecte i responsable dels Plans d’Ocupació: “La idea de fer la pèrgola va sorgir de la primera promoció dels plans d’ocupació, que eren tot gent d’aquí del barri, i reclamaven un espai on poguessin celebrar els aniversaris i festes dels infants i gent més gran però amb ombra i aleshores se’m va ocòrrer en aquest espai fer una pèrgola.”

Després d’obtenir els permisos municipals, 5 eco-paletes del darrer pla d’ocupació de l’Ateneu de Fabricació han destinat 248 hores al muntatge de la pèrgola de fusta dissenyada per l’arquitecte Rodrigo Rubio. El treball previ de disseny, maquetació i mecanització de les peces que conformen la pèrgola s’ha realitzat a l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana.

Aquest exemple de fabricació digital encara no està, però, conclosa. Ara per ara, està coberta amb una sèrie de lones de teixits ecològics que donaran ombra fins que, a la primavera, l’equip de eco-jardineria sembri plantes de fulla perenne enfiladisses, que amb el temps, garantirà l’ombra.

El projecte ha tingut en compte la remodelació pendent de l’espai. Per això, s’ha dissenyat una estructura desmuntable i transportable, que es podria col·locar en una altra ubicació, si el projecte final per a l’antic camp de futbol no comptés amb la pèrgola.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies