La sorpresa fotogràfica que amagava una calaixera

L’Arxiu Històric Roquetes Nou Barris exposa fotografies fetes sobre vidre a principis de segle XX

L’Espai via Favència (via Favència 288A) exposa aquest mes una mostra fotogràfica que va sorgir de la casualitat. La casualitat va fer que un membre de l’Arxiu comprés una calaixera als Encants. El venedor li va posar com a condició que se l’havia d’endur amb el que hi havia a dins. Un cop a casa, el veí va descobrir que els calaixos amagaven capsetes amb plaques de negatius en vidre. Un total d’unes 500 fotografies que va donar a l’arxiu històric. Allà han digitalitzat i positivat les fotografies i ara en mostren una selecció. Són instantànies del primer terç del segle XX, en què es veuen imatges familiars a Sitges, a la Barcelona de l’exposició internacional de 1929, a la muntanya, unes vacances a Itàlia i escenes de soldats, entre altres. No han aconseguit identificar  els escenaris de part de les fotografies i per això s’han inventat un joc, el “Faceposit”. Conviden els visitants de l’exposició a escriure en un post-it què els hi transmet o inspira les fotografies, o si reconeixen algun lloc o fet.

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies