Diversitat d’opinions sobre gossos i espai públic a l’Audiència de Nou Barris

El debat també inclou temes d’urbanisme, mobilitat i equipaments

L’Audiència Pública de Nou Barris es va desenvolupar anit amb menys gent que altres ocasions però amb una clima en què s’oposaven els crítics amb l’incivisme d’alguns tenedors de gossos, i les reivindicacions del col·lectiu Peluts de Nou Barris, que volen més espai i en condicions per als gossos al Parc Central. Precisament una cinquantena de persones es va concentrar a l’exterior del Fòrum juntament amb les seves mascotes per mostrar el seu desacord amb l’ordenança que fixa una multa per als qui passegin els gossos sense lligar. Critiquen que la mesura no és justa perquè no tenen un espai addient on els gossos puguin córrer i interactuar en aquest recinte. Asseguren que la zona que hi ha al Parc Central és petita i no reuneix els requisits mínims. Les representants del grup també van assenyalar que la nova àrea de gossos estrenada a la Prosperitat és insuficient, “és petita i està lluny i mal connectada amb transport públic”, i que els gossos han de tenir el mateix dret que els infants a gaudir dels parcs. En aquest sentit, la regidora de Nou Barris, Janet Sanz, va recordar que són 700 metres quadrats d’àrea d’esbarjo, cosa que la converteix en la més gran de tota la ciutat, i que s’hi han invertit 600.000 euros perquè compleixi totes les normatives. Sanz també va destacar que estan treballant en una mesura que estableixi uns horaris perquè els gossos puguin anar deslligats en grans parcs o avingudes, sense que es generi problemes de convivència, i que no es multarà a cap propietari fins que estiguin establerts aquests espais i franjes horàries. De tota manera, va demanar col·laboració als tenedors de gossos per tal d’evitar problemes de convivència amb la resta del veïnat, i va recordar que l’incivisme generat per una part dels propietaris canins protagonitza tots els consells de barri del districte. Alguns veïns presents a la sala van fer queixes en aquest mateix sentit.
L’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana va llegir un manifest en què es mostrava decebuda per l’actuació de l’Ajuntament envers les propostes d’actuacions que els veïns han fet basant-se en un procés participatiu intern del barri, i per la manca de respostes que diuen que tenen. Per això, van convidar el govern a anar a trobar-los al barri i al carrer. Acte seguit, van abandonar la sala.

La resta de la sessió es va omplir de problemes concrets urbanístics, de manteniment o que afecten a les persones amb mobilitat reduïda, a més d’alguns casos en què es va reclamar una major actuació de la Guàrdia Urbana. Pel que fa a les actuacions de la Guàrdia Urbana, l’intendent de Nou Barris, Josep Royuela, va explicar que en cas que no es pugui personar cap patrulla per la nit, es deu a que Horta i Nou Barris comparteixen agents a partir de les 22h, cosa que complica el servei.

Des de la Prosperitat, un veí va tornar a reclamar la construcció de la piscina promesa fa uns 30 anys. La regidora va contestar a la petició que és un punt de la llista de reivindicacions que es tenen present, tot i que no és la primera perquè segons l’ordre marcat pel procés participatiu per al PAD, el primer punt per a la Prosperitat és el nou Casal de Joves. A més, va recordar que encara no disposen d’un pla d’inversions per al districte, i per tant, no poden decidir moltes coses.

Una altra preocupació que ja ha sortit en més ocasions és la presència de rates a diversos barris. El govern va compartir aquesta preocupació, ja que diuen és un problema generat per una normativa de la Unió Europea, que ha prohibit els tractaments amb verí. Des del mes de juliol s’han fet unes 700 actuacions contra les rates al districte, però l’efectivitat no és tan gran com amb el verí. Per això s’ha fet una instància per poder fer excepcions.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies