Els nous colors de Canyelles no deixen ningú indiferent

La rehabilitació de les façanes dels blocs incorpora una nova paleta de colors

Una tercera part dels edificis de Canyelles està en procés de rehabilitació. Els blocs es trobaven afectats per la carbonatació, una malaltia estructural que afecta el formigó i provoca despreniments.  L’any 2009 el Patronat Municipal de l’Habitatge va aprovar un projecte per rehabilitar els 65 blocs afectats, amb una inversió d’uns 30 milions d’euros. Aquest projecte inclou un pla director tècnic i cromàtic que defineix la gamma de colors i textures que es poden aplicar a les diferents tipologies d’edificis pendents de remodelar.

Ara que moltes bastides ja s’han retirat es comencen a veure els nous colors que tenyeixen el paissatge de Canyelles. Els tons inclouen vermells, taronges i grocs vistosos, que no deixen a ningú indiferent, combinats amb diferents tons de gris. El projecte cromàtic va ser acordat en concurs per l’Associació de Veïns de Canyelles i l’administració, i la idea és integrar el barri amb la serra de Collserola, amb colors alegres. El resultat sobre uns blocs d’entre 7 i 14 plantes impacta i divideix opinions entre els veïns.

El cost total d’aquestes obres l’assumeixen la Generalitat de Catalunya (60%), l’Ajuntament de Barcelona a través del Patronat (25%) i cada un dels propietaris dels habitatges de les finques on s’hagin de fer reparacions (15%).

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies