L’Ajuntament construirà una escola bressol als terrenys de Cotxeres Borbó

Vilapicina i la Torre Llobeta tindrà una escola bressol pública

A finals de desembre l’Ajuntament va anunciar la compra de diversos béns immobles a la Generalitat de Catalunya per valor de 40 M€. El pacte era que l’administració municipal destinaria els espais a equipaments i habitatge públic, i el govern català posaria en funcionament les dues estacions de la Línia 10 Sud de metro dels barris de la Marina. Un dels solars són 4.500 metres quadrats dels antics terrenys de les Cotxeres Borbó, amb 20.000 metres quadrats de sostre construïble. Un espai que ara està urbanitzat provisionalment com a Jardins de Can Xiringoi i que, fa més de deu anys, la Generalitat havia comprat a l’Ajuntament, per construir-hi una conselleria. Després de la darrera transacció, Districte de Nou Barris ha anunciat que aquest terreny serà destinat, entre altres possibles usos, a la construcció d’una escola bressol. Aquesta és una reivindicació ja històrica del barri de Vilapicina i la Torre Llobeta, i per al govern municipal significa complir el compromís del PAM de trobar un lloc per a l’equipament.

Ara bé, el projecte no té encara pressupost, i per tant, tampoc data. El govern ha anunciat la intenció de començar a treballar ja en el projecte per fer-la realitat el més aviat possible, tal i com ens explica Carles Izquierdo, conseller tècnic de Nou Barris: “Ara tenim l’espai, ara tenim l’oportunitat de treballar i ens posarem a treballar de valent, conjuntament amb el barri perquè sigui una realitat al més aviat possible.  Sí que és veritat que ara no estem en disposició de dir si el 2019 hi haurà escola bressol, però sí que ara tenim un camí que no teníem fa uns mesos.”

El Districte vol arribar a un consens amb el barri sobre la resta de serveis que podrien acompanyar l’escola bresssol. L’AV Torre Llobeta espera l’inici de la negociació amb una llista de serveis o equipaments possibles, entre els quals es troben dues de les peces que van haver de caure quan es va dissenyar el conjunt d’equipaments que hi ha ara a l’illa de Cotxeres Borbó, tal i com ens comenta Joaquim Forn, president de l’AV Torre Llobeta: “Hi ha 20.000 metres quadrats. No sabem quin capacitat o quina extensió tindrà aquesta escola, i hem de buscar perquè no volem que es quedi en això. Volem que facin més coses. Es podria fer un punt verd. També ens agradaria i seria perfecte instal·lar la residència de gent gran i el centre de dia que en el seu dia i moment no teníem lloc, terrenys, per fer-ho però ara sí que ho tenim.” La manca d’espai va fer inviable la construcció dels equipaments però ara la municipalització d’aquest terreny és per als veïns una bona oportunitat per recuperar-los, entre altres opcions.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies