Torre Baró reclama millores al transport públic

El barri intensifica la demanda que TMB internalitzi les línies 80, 81, 82 i 83

Els veïns de Torre Baró s’han marcat un objectiu molt clar aquest any: aconseguir que TMB internalitzi les línies de bus de barri 80, 81, 82 i 83. Des de gener de 2010 l’empresa Bus Nou Barris, pertanyent a Sagalés, s’encarrega de la gestió d’aquestes  línies, sempre acompanyada de queixes per problemes amb el servei.

Els usuaris de les línies de bus de la Zona Nord s’han queixat gairebé des del primer moment. Tal i com ens explica Jesús Barragán, president de l’AV Torre Baró: “El problema de Sagalés ha sigut sempre un problema per al barri perquè en el moment en que s’avaria un vehicle aquesta línia es queda sense servei durant tot el dia. TMB si hi ha alguna anomalia pel que fa a avaries en qüestió d’hores ho resolen.”

Critiquen les freqüències de pas baixes, la manca de manteniment i en cas d’avaria, que s’han d’esperar hores mentre se soluciona el problema.  A més, en un barri amb gent gran i molts pendents, no hi ha pràcticament marquesines on seure o protegir-se del fred o la pluja. En la lluita per aconseguir que TMB assumeixi les línies, compten amb el suport dels conductors, que han denunciat repetidament les condicions laborals.

Però els problemes de connexió del veïnat no acaben aquí. A banda d’internalitzar les línies d’autobús i millorar-les, reclamen una solució definitiva que connecti la part alta i baixa del barri. Ara mateix els veïns de la part alta tenen el seu propi bus, que els du a la Guineueta i Canyelles, però no a la part baixa de Torre Baró, on són les botigues, el CAP o les escoles, si no és amb un transbord a la plaça de la República. Des de fa anys, l’AV Torre Baró ha proposat que l’Ajuntament urbanitzi una pista forestal pel turó del castell de Torre Baró per enllaçar les dues zones. Districte de Nou Barris, però, de moment ha rebutjat el pla per complicacions amb les expropiacions. Ara, el veïnat reclama qualsevol altra mesura alternativa que acabi amb el problema. Els veïns també reclamen marquesines a les diverses parades, sobretot tenint en compte que la freqüència està entre els 20 i els 30 minuts d’espera. De moment Districte de Nou Barris està negociant amb TMB.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies