Tècnics i veïns redissenyen l’illa Portlligat-Aiguablava

Les millores en accessibilitat i la renovació de l’espai urbà interior centren les propostes

Fa molts anys que l’illa Portlligat-Aiguablava, a la Trinitat Nova, espera una remodelació completa. Ara el Pla de Barris la faria posible. Per això, tècnics i veïns han debatut en una sessió participativa com han de ser els espais interiors, una reforma que sobretot se centrarà en suprimir barreres arquitectòniques, renovar l’arbrat que aixeca el paviment i millorar la circulació dels vianants dins la zona.

El plànol proposat pels arquitectes que han treballat al projecte proposa la instal·lació de rampes que complementen o substitueixen les escales actuals, per permetre que els veïns puguin accedir als edificis sense barreres arquitectòniques. També proposen nous eixos de comunciació dins l’illa per accedir al carrer d’Aiguablava o a l’Ateneu Popular de 9 Barris. Una altra mesura és renovar l’enllumenat per fanals més eficients al tipus de carrers i la posible instal·lació d’un ascensor per salvar el desnivell que separa el grup de cases amb el carrer d’Aiguablava i els serveis bàsics del barri, tal i com ens explica Àlex Moya, veí del barri: “Ho van fer molt bé perquè van posar escales mecàniques de pujada, però no han posat de baixada, i la gent gran ha de fer molta volta per baixar a comprar, per anar al metge,… s’ha parlat de posar un ascensor que crec que aniria molt bé per ala gent gran.”

A partir d’aquestes idees, els veïns van començar una sessió participativa en què van acollir amb satisfacció la reforma urbanística total de l’illa, i la supressió de les escales. Les aportacions veïnals van pasar per canviar la ubicació proposada de l’ascensor per situar-lo al costat de l’accés al metro, i afegir al projecte un espai de jocs infantil i un pipi-can, entre altres. No van estar d’acord amb la proposta de reduir l’aparcament en superficie al barri, sinó que van demanar ampliar-lo o posar zona verda per a ús veïnal.

Els tècnics treballaran totes les propostes i opinions per començar a redactar el projecte final, tot i que encara es durà a terme alguna sessió participativa per comptar amb el suport dels veïns. El resultat del procés será unes obres que, segons el calendari, haurien de començar el juny de 2018.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies