Un hort que uneix entitats i generacions

Tres entitats de la Prosperitat s’uneixen per crear l’hort comunitari Ecovincles

El projecte Ecovincles va néixer com una iniciativa per endreçar un espai de la part del darrere del Casal de joves de Prosperitat, que es trobava en desús i degradat. Els propis usuaris de l’equipament havien iniciat pel seu compte un hort urbà, que van haver d’abandonar per l’incivisme que patia.

El Pla Buits els hi va donar l’oportunitat de reprendre le projecte i, a més, crear sinèrgies amb altres entitats i veïns del barri. L’Associació de Veïns de la Prosperitat i la cooperativa de consum ecològic i responsable Userda 9 es van afegir a la iniciativa per crear l’hort comunitari Ecovincles. L’espai està obert a la col·laboració de tot el veïnat, tal i com ens explica Sandrra Vallribera, coordinadora d’Ecovincles: “L’objectiu no és treure’n profit i portar-me a casa tantes faves o tants enciams. Si és que la gent entri, treballar la gent com vulgui, participar…”

S’hi planten verdures i hortalisses no transgèniques, temporeres, autòctones i plantes típicament medicinals, mediterrànies, a més d’un jardí vertical. El terreny compta, gràcies a la col·laboració de l’entitat Civicwise d’un sistema que recull les aigües pluvials del sostre del casal de joves i les canalitza cap al subsòl, amb un sistema de drenatge, per crear un espai de plantes aromàtiques i mediterrànies.

A banda de la creació de l’hort en si, les entitats volen que l’espai es converteixi en un referent per a la Prosperitat, on realitzar activitats i altres projectes lligats al coneixement i respecte del medi ambient, el verd urbà i el consum responsable, sense oblidar la realització d’activitats educatives, d’intercanvi intergeneracional i lúdiques. Inocencio Alonso, membre d’Ecovincles, ens parla d’algunes de les línies de futur de l’hort: Encara no hi un projecte definitiu, però la idea és de cara a les escoles del barri, fer visites guiades per part d’una persona de les que portem l’hort.”

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies