Deu anys d’expropiació i malsons a Torre Baró

Veïns expropiats reclamen al Patronat de l’Habitatge solucions als problemes dels pisos  

Fa gairebé deu anys, 28 famílies de Torre Baró van ser expropiats, i van haver de canviar cases amb terreny per un pis del Patronat Municipal de l’Habitatge. En aquests anys acumulen problemes: humitats, rajoles de terra que s’aixequen o plaques solars que mai han funcionat. Unes avaries que no poden assumir, a més, perquè han de pagar hipoteca.

Per a molts veïns el canvi ha estat una ruïna. Tenien casa seva pagada i vivien tranquils. Ara viuen, des de finals de 2007 en uns blocs de pisos del carrer de Martorelles que tenen problemes des de l’estrena pràcticament. De seguida van sortir humitats a les parets que donen als patis de darrera, perquè en aquests no hi havia desaigües. El Patronat va reformar els patis i va incloure un sistema de desguàs, però les humitat no s’han resolt. Els veïns també es queixen que el sistema de persianes ha estat un fracàs, ja que en ser de PVC, amb el sol s’han cremat i no funcionen.

Les plaques solars mai han entrat en funcionament. En un cas, es van canviar i tampoc les noves van funcionar, mentre les plaques antigues reposen encara al terrat. Un fet que ens explica Jesús Barragán, de l’Associació de Veïns del Carrer de Martorelles: “Ens van dir que havíem de contractar una empresa de manteniment però si no han funcionat mai, què fem? Contractem una empresa i que tots els costos els hagin d’assumir els veïns?”

I hi ha famílies que han vist com se’ls ha aixecat el terra d’algunes habitacions. Tal i com ens explica el Jesús: “Des del 2012 tinc el terra del menjador aixecat, tinc humitats a la paret del pati, persianes de PVC, el sol crema el PVC i no les pots tocar perquè es trenquen. Ells diuen que és el que es va posar i és el que hi ha.”

Per tot plegat fa cinc anys que reclamen solucions al Patronat de l’Habitatge, que fins ara, només els ha contestat que es podría fer càrrec de l’incident de les rajoles.

A banda dels desperfectes, els veïns també reclamen que s’elimini el transformador elèctric situat directament a sota d’un dels pisos. Aquest transformador té una potència de 25.000 volts i els veïns temen que no sigui bo per a la salut. Es basen en el fet que la veïna que dormia a sobre, i la veïna del segon pis, han patit càncer. En el seu lloc, preferirien tenir cinc transformadors de més baixa potència repartits per tota l’illa.

Els veïns, que s’han associat per tenir força plegats, es lamenten de tots aquests problemes. Recorden que la casa que els hi van expropiar ja estava pagada i sense deutes, que van rebre una indemnització molt baixa, i en canvi ara han d’afrontar una hipoteca elevada, quan bona part dels veïns tenen una edat avançada.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies