Foto-efemèride: 63 anys de la inauguració del Grup Escolar Agustina de Aragón

El centre es va construir per segregar les alumnes del barri en un altre edifici

El 26 de gener de 1954, l’alcalde de Barcelona Antoni Maria Simarro Puig va inaugurar enmig de la via Júlia el Grupo Escolar Agustina de Aragón, per a nenes. La data va coincidir amb la commemoració de l’entrada a Barcelona de les tropes franquistes. El conjunt estava format per un edifici d’una sola planta i constava de cinc aules per cursar cinc graus: quatre per a nenes i un per a pàrvuls. Disposava, a més, d’una terrassa per donar les classes a l’aire lliure, amples passadissos per vestidors, cambra de material i serveis higiènics, pati de joc i Jardí. Aquest grup escolar es va edificar en tan sols 21 dies just al costat del Colegio Nacional Las Roquetas, un centre que es va construir al 1933 amb fusta del pavelló de Suècia de l’Exposició Universal de 1929, i que va funcionar com a escola mixta fins acabada la guerra civil. Aleshores, es va voler dividir nens i nenes. Primer a l’escola existent i després en aquesta escola nova.  El 1974 ambdós equipaments van tancar les seves portes quan es va inaugurar el col·legi cardenal Cisneros, actualment Escola Prosperitat, al proper carrer del Molí. Posteriorment van ser enderrocats els dos edificis per donar lloc a la remodelació de la via Júlia. Actualment, tan sols en resta un gran arbre, un plataner que sobresurt mes enllà de la marquesina i que estava plantat dins el pati de l’antiga escola femenina.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies