Un llibre per trencar estereotips sobre els negocis nouvinguts

La diversitat del comerç de Nou Barris recollida a una guia

El llibre ‘La ruta del comerç integrador a Barcelona: Nou Barris’ ofereix la possiblitat de conéixer tota una sèrie de comerços que mostra la diversitat del districte, al mateix temps que combat estereotips i tòpics.

No tots els paquistanesos treballen en una botiga de queviures o de mòbils. Ni és cert que totes les dones musulmanes no treballin. Aquest llibre mostra històries i botigues que desmunten llegendes urbanes i expliquen com nouvinguts s’han integrat dins el barri a través del seu comerç. Tal i com ens explica el Warsi, un paquistanès que fa 25 anys que és sastre, i que des de fa dos anys s’ha instal·lat a la Prosperitat:  “Vaig visitar Nou Barris i em va agradar molt com és la gent, molt dolça, molt ‘carinyosa’. És un barri on vius com una família. Fins vaig anar de vacances al meu país i em trucaven al telèfon: Warsi, quan tornes?”

Lourdes Ponce, de la Xarxa 9 Barris Acull, ens explica una de les principals característiques d’aquest llibre: “Es barregen diversos tipus de comerços que a la vegada trenquen molts del tòpics que tenim els autòctons respecte als emigrants, per dir-ne d’alguna manera. Per exemple, hi ha una carnisseria halal que hi ha una dona que és musulmana. Jo crec que s’ha aconseguit demostrar una mica el que és la diversitat del que és la realitat de Nou Barris.”

La publicació sorgeix dins el projecte Nosaltres també fem ciutat de PIMEC Comerç amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i concretament de la Xarxa 9 Barris Acull. Pretén donar valor als nous comerços per integrar-los en la trama comercial de proximitat, alhora que es millora la convivencia, a través del coneixement, entre comerciants autòctons i nouvinguts. ‘La ruta del comerç integrador a Barcelona: Nou Barris’ funcionarà com una eina més de la Xarxa BCN Antirumors.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies