I Edició d’EduFilms, un festival de cinema jove per a la transformació social

El certamen s’emmarca dins la XX Jornada de la Federació Catalana de l’Esplai

Nou Barris és l’escenari triat per la Federació Catalana de l’Esplai per dur a  terme dues de les activitats més importants del curs. D’una banda, la trobada de monitors i monitores dels diferents esplais de la Federació per valorar les actuacions fetes al llarg de l’any 2016 i per decidir els eixos i actuacions del 2017. La trobada se celebrarà en dos espais: la Seu del Districte i l’escola Calderón de la Barca (carrer del Nil, 27-29) i s’espera que hi participin uns 300 monitors i monitores pertanyents a 93 projectes i entitats de lleure d’arreu de Catalunya.

Aquest any, a més, l’#AGOfedesplai acollirà, a partir de les 16h a l’escola Calderón de la Barca, la primera edició d’EduFilms: Festival de Cinema Jove per a la transformació social, on es podran veure les creacions audiovisuals de joves d’entre 14 i 18 anys de temes de debat social i de valors com són la identitat de gènere, l’oci nocturn o el dret a la vivenda, entre d’altres. Els i les joves que han participat en aquest projecte formen part de diferents entitats de la Federació Catalana de l’Esplai i han estat des del principi involucrats en l’elecció del tema, la realització dels guions, la filmació, l’edició i la presentació i explicació a la comunitat de les produccions. Durant tot el procés, han comptat amb el suport de professionals de l’Associació Mèlies, una entitat dedicada al foment de l’audiovisual i han seguit la metodologia de l’Aprentatge Servei (ApS), una metodologia educativa molt utilitzada a l’esplai en la que els infants i joves adquireixen uns coneixements per després aplicar-los fent un servei a la comunitat. En aquest cas, els joves han après tècniques cinematogràfiques amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre diferents temes de caire social, escollits per ells mateixos.

 

Al certamen es podran veure cinc curtmetratges:

‘Trànsit’ de l’Esplai Fontsanta Fatjó (Cornellà de Llobregat). Centrat en la identitat de gènere, explica la història de com un jove adolescent dóna el pas d’explicar a la seva família, escola i amics la seva identitat sexual malgrat algunes incomprensions.

‘Talla el Fil’ del Grup d’Esplai Espurnes (Esplugues de Llobregat). Explica la història d’assetjament escolar d’una noia i la reacció dels companys/es per aturar aquesta destructiva dinàmica.

-‘Dark streets’ del Club d’Esplai Bellvitge. (L’Hospitalet de Llobregat). Denuncia la normalització  les relacions d’abús vers les noies (s’estrenarà el mateix dissabte).

‘Arrels’ del Club d’Esplai Pubilla Cases – Can Vidalet (L’Hospitalet – Esplugues de Llobregat). Una reflexió sobre com la crisi està afectant a moltes famílies i en el dret a la vivenda, a partir de la història d’una filla que es revela contra el desnonament que viu la seva família i decideix col·laborar.

‘Nit’ del Centre d’Esplai El Nus (Sant Joan Despí). L’oci nocturn dels i les joves i la seva intersecció amb l’alcohol i les drogues conformen el tema principal d’aquest curt on una jove que obre la porta a la vida nocturna veu com les seves relacions familiars i d’amistat es veuen afectades.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies