Les trobades astronòmiques a Can Xiringoi

Un grup d’atrònoms aficionats es troben un cop al mes per observar la lluna

Un grup d’aficionats a l’astronomia han trobat als jardins de Can Xiringoi un escenari perfecte per fer observacions de la lluna. Allà conviden, un cop al mes, tothom que vulgui a mirar i conèixer l’espai a través de grans telescopis.

La cafeteria de l’impulsor de la iniciativa, fernando Muñoz, és la base d’operacions del grup. El local, d’entrada, porta el nom d’un dels mars de la lluna, Mare Crisium, i la decoració deixa palesa l’afició per l’astronomia i l’espai. Allà, un cop al mes, excepte en casos excepcionals com episodis de super llunes o eclipsis, es fan les crides per trobar-se als jardins propers de Can Xiringoi. La meteorologia marca el nombre de participants, però sempre s’acaben afegint persones que en aquells moments passaven per allà i han quedat fascinats per la possibilitat d’observar la lluna, Júpiter o fins i tot Saturn.

Les sessions d’observació tenen dues parts. Primer, la més senzilla, l’observació a través dels telescopis. Després, Chesco Carbonell, expert autodidacte en astrofotografia, mostra com fer fotografies de la lluna a través d’un sistema que aplica al telescopi, i tothom que ho vulgui pot endur-se la imatge de la lluna d’aquella nit, com per exemple, la foto que acompanya aquest text. Per al grup, que s’han batejat com els Selenites, és una gran satisfacció veure la cara de la gent que mira per primera vegada a través del telescopi.

En casos especials, les trobades s’han desplaçat a llocs més agraïts per a l’observació de galàxies i estrelles, com ara a Pontons o altres llocs allunyats de la contaminació lumínica de la ciutat.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies