Rehabilitació dels Aurigues Olímpics de Can Dragó

L’Ajuntament recupera la pàtina original de les escultures

Els Aurigues Olímpics de Can Dragó recuperaran l’esplendor del passat. Aquests dies s’hi està fent una restauració a fons, en la qual es neteja i saneja tot el conjunt. Es treurà tot l’òxid adherit, les incrustacions calcàries i crostes de brutícia fins arribar a la pàtina original. A més, es cobrirà amb pàtina les zones on s’ha perdut la protecció. Perquè no torni a deteriorar-se, s’aplicarà un inhibidor de corrosió i una capa de protecció amb ceres naturals.

Els Aurigues Olímpic de Can Dragó són una rèplica de l’obra que l’escultor Pau Gargallo va fer per a la porta de Marató de l’estadi olímpic Lluis Companys l’any 1929 amb motiu de l’Exposició Universal. Durant els preparatius dels jocs de 1992, es van fer dues rèpliques en fibra de vidre d’aquesta obra original realitzada en pedra. La primera rèplica va substituir les estàtues originals de l’estadi olímpic, molt malmeses i degradades,  l’estiu del 1989. El 13 de maig de 1991 la segona rèplica va ser instal·lada al nou complex esportiu de Can Dragó i va quedar integrada al parc en un turonet dissenyat per l’arquitecte municipal Enric Pericàs. Aquesta ubicació fa els aurigues accessibles a tothom. Un aventatge, perquè es poden observar amb detall, però també comporta un major risc de vandalisme.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies