Units per adaptar els carrers a tothom

Deu entitats de diversitat funcional reclamen relegar la plataforma única a carrers de menys de vuit metres

La plataforma d’entitats de diversitat funcional,  Carrers per a tothom reclama que el disseny dels carrers tingui en compte tots els col·lectius amb discapacitat, i que les plataformes úniques es faci quan el carrer tingui menys de 8 metres d’amplada i per tant, no pugui tenir voreres que permetin el pas de les cadires de rodes.

Les entitats, entre elles Asendi Bou Barris, volen lluitar contra la idea que les plataformes úniques solucionen el problema de mobilitat de les persones amb diversitat funcional. Asseguren que sí que ho fa amb les cadires de rodes, però que augmenta el risc per a les persones que tenen ceguesa, baixa visió o diversitat intel·lectual. Aquests col·lectius perden les referències que han aprés sobre zones segures per als vianants i calçades. En el cas dels cecs, el perill ve donat en casos de cruïlles no senyalitzades. “Tenim problemes greus d’orientació si no hi ha referències podotàctils que el bastó pugui detectar, i aleshores saber que hi ha una cruïlla i que ens hem d’aturar”-assegura l’Alba Mestres, de la plataforma Carrers per a tothom. En el seu cas, combina el bastó amb el gos pigall. “Però els gossos pigalls tampoc estan ensinistrats per distingir les zones segures en carrers de plataformes úniques”- afegeix l’Alba.

La plataforma ha redactat tot un informe tècnic i han arribat a la conclusió que les plataformes úniques només tenen sentit i són útils en carrers més estrets de vuit metres. Aquesta amplada no permetria tenir voreres aptes per a cadires de rodes. Fa temps que tenen obres de plataforma única com la del passeig de Gràcia en el punt de mira pel seu perill. “No només per a les persones amb diversitat funcional, també per a infants o qualsevol persona que vagi una mica despistada”- explica la Pilar Castillo, de la plataforma.

Des de fa un any s’estan reunint amb l’Ajuntament i els tècnics per donar a conèixer el seu informe tècnic i les seves recomanacions. I a hores d’ara ja estan organitzant una manifestació per al dia 18 de març al passeig de Gràcia.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies