II Festival CADI de curtmetratges de persones amb diversitat intel·lectual

El festival es consolida amb la participació de 56 curtmetratges d’arreu de l’estat

L’Arts Santa Mònica acull la segona edició del festival CADI, un certamen de curtmetratges amateurs en què els protagonistes són persones amb discapacitat intel·lectual, tant en l’organització com en la creació dels curts. Una demostració de creativitat i art que trenca prejudicis.

El CADI pretén sobretot incentivar l’ús de mitjans audiovisuals com a mitjà d’expressió, i oferir una plataforma que reuneixi tots els treballs per donar-li visibilitat. Aquesta segona edició gairebé ha triplicat les obres presentades. Si l’octubre de 2014 van ser 19 els curtmetratges a concurs, aquest cop s’han seleccionat 40 d’entre 56 títols provinents de tot l’Estat. Un increment de quantitat però també de qualitat. “S’ha de valorar que són obres amateurs i que darrere el que hi ha són educadors, i hi ha molta feina feta de forma autodiddacte – apunta Glòria Martí, educadora del Centre Ocupacional Can Carreras Asproseat, organitzadors del concurs- Tot i així, s’han aconseguit coses realment molt interessants, sobretot valorant que els curtmetratges que nosaltres demanem pel nostre festival són de ficció. És creativitat pura, expressió d’idees, d’imaginació.”

Pel que fa als premis, es compta amb un jurat de professionals com el director Marcel Barrena, l’actriu Aina Clotet, l’actor Tonet Ramírez, Santiago Aragonés d’El Terrat o Edmon Roch d’Ikiru Films.  A més, hi haurà un premi especial del públic, a través d’una votació al Facebook del festival. Hi ha temps fins avui dijous a les 12h per votar mitjançant ‘M’agrada’ el millor curtmetratge. Els resultats se sabran a la gala que tindrà lloc divendres a partir de les 19h.

Els propis usuaris de Can Carreras-Asproseat s’han encarregat de dur a terme totes les tasques d’organització del festival i la gal·la de lliurament de premis, dividits en tres grups. Un grup s’ha encarregat de fer-ne difusió amb la creació de videos poromocionals, així com els que animaran l’entrega de guardons. Altre grup ha buscat l’emplaçament, ha gestionat els curts candidats i ha fet xerrades a universitats i centres explicant la iniciativa. I un darrer grup ha realitzat l’exposició de cartells cinematogràfics que acompanya les projeccions.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies