‘Gegants de paper’ al casal de barri Ton i Guida

La mostra recull la figura dels gegants als setmanaris catalans des del segle XIX

El casal de barri Ton i Guida, a les Roquetes, acull fins al 28 de febrer tota una sèrie d’il·lustracions i vinyetes en les quals els protagonistes són els gegants. Són dibuixos majoritàriament del segle XIX i principis del segle XX, de setmanaris com ‘La Campana de Gràcia’, ‘L’esquella de la Torratxa’, ‘La Tomasa’ i el ‘CuCut’, tot i que també es mostren en diverses publicacions o auques del segle XVIII. A les vinyetes, veiem els gegants en cercaviles, processons i actes festius, pels carrers de la ciutat o davant l’Ajuntament de Barcelona, encara que també hi ha algún episodi més quotidià, com el manteniment de les grans figures per part de la colla. Tampoc hi falta l’ús ddels gegants com una eina per criticar i ironitzar sobre la vida social, festiva o política.

La mostra va ser creada per la colla de gegants de Rubí com un homenatge als dibuixants i il·lustradors que es van inspirar en el món geganter. Opiso, Junceda, Tomàs Pedró, Picarol, Apel.les Mestres, Llopart, Moliné, Brunet o Llaverias són alguns dels artistes.

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies