L’Institut Escola de la Trinitat Nova oferirà un projecte únic i referent al barri

L’equipament compartirà l’ús de la biblioteca i el gimnàs amb altres centres, veïns i entitats

El Consorci d’Educació ha dissenyat per  la Trinitat Nova un equipament obert al barri, que pren el relleu de dues escoles de primària i una de secundària per crear un sol projecte pedagògic 3-16 anys. La confluència amb el Pla de Barris afavoreix la remodelació dels centres i la construcció d’una biblioteca i un gimnàs que donaran servei també al barri.

El director del que serà l’Institut escola Trinitat Nova a partir del setembre, Joan Artigal, valora el projecte com una gran oportunitat per al barri en molts sentits. D’una banda, pel que fa a l’ensenyament, el fet d’unir “en una línia pedagògica primària i secundària facilita la continuïtat acadèmica, els és més fàcil canviar d’un nivell a un altre – explica Joan Artigal- i a més, es pot fer un millor seguiment de l’alumne i de les famílies. Hi ha més recursos, noves figures professionals… és enriquir el projecte”. També es facilitarà la gestió de les famílies, ja que es concentra l’activitat escolar de 3 a 16 anys al carrer de Pedrosa, on, a més, hi ha les dues escoles bressol del barri. “Això donarà tranquil·litat a les famílies, sobretot si tenen dos o més fills. – afirma Ramon Casas, de l’AV de la Trinitat Nova, entitat que feia anys que reclamava aquest projecte. Es compaginaran els horaris d’entrada a les dues escoles per deixar marge a les famílies per portar i recollir tots els fills.

La Trinitat Nova també guanyarà espais comunitaris i equipaments. L’institut escola s’emplaçarà a les instal·lacions actuals de l’institut Roger de Flor i de l’escola Sant Jordi. Al centre de primària hi aniran els infants des de P3 fins a quart curs dividits en dos blocs, que es rehabilitaran completament. A més, gràcies a les inversions del Pla de Barris, s’hi  construiran dos edificis nous: un gimnàs i una biblioteca, que seran d’ús compartit amb el barri. Aquests espais permetran la interacció amb altres entitats i centres, com les escoles bressol o el casal infantil, a més de poder crear un espai familiar. De fet, aquest lligam es treballarà ja al setembre, quan P3 es traslladi a la llar d’infants L’Airet durant tot el curs 2018-2019, mentre duren les obres. La resta de grups conviuran amb la rehabilitació fins que s’enllesteixi el curs 2019-2020.

Pel que fa a l’institut, també compost per dos edificis, acollirà els dos darrers cursos de primària i els de secundària. “En aquest cas hem col·locat el curs de primer d’ESO en el mateix que cinquè i sisè de primària per facilitar el canvi a secundària i  fomentar que es quedin al centre”, aclara  el director Joan Artigal. Això és possible perquè es traslladen i s’incrementen els cursos postobligatoris professionalitzadors (de 16-18) a l’escola Sant Josep Oriol, que deixarà d’impartir primària.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies