Foto-efemèride: El carnaval de les Roquetes de 1982

 

Una festa reivindicativa on els veïns i les veïnes de les Roquetes fan pinya

L’inici dels anys vuitanta, la recuperació dels ajuntaments democràtics, també va significar la recuperació de moltes festes populars que fins llavors havien estat prohibides o restringides a l’àmbit domèstic. Entre aquests actes festius hi havia el Carnaval, una festa que històricament ha estat vinculada a la transgressió i a la crítica social i que per això havia estat prohibida des de l’any 1940.

L’any 1981 es va formar la coordinadora Pro-Ateneu que volia donar vida a l’activitat cultural de l’Ateneu Popular de 9 Barris i servir per mantenir la gestió cívica de l’equipament. Una plataforma on participaven les associacions de veïns de les Roquetes, de la Prosperitat i de la Trinitat Nova. Ben aviat aquesta plataforma es va plantejar la recuperació de les festes tradicionals com la Nit d’Ànimes, la Festa de la Primavera, Nadal, la revetlla de Sant Joan i també el Carnaval.

El Carnaval de l’any 82 va ser tot un èxit de participació, amb una rua pels carrers i un ball de cloenda a l’Ateneu. Una festa que des del seu inici va servir per reivindicar les mancances del barri. L’any 82 els veïns i les veïnes van aprofitar el Carnaval per reclamar l’arribada del metro a les Roquetes. Aquest era el tret de sortida d’una de les tradicions més arrelades a les Roquetes. Una festa on avui en dia les entitats del barri treballen conjuntament per fer les més de 300 disfresses i seguir reivindicant millores al barri.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies