Compte enrera per acabar amb l’aluminosi a la Trinitat Nova

Els propers mesos es reallotjaran les darreres  70 famílies afectades per la remodelació

Els darrers veïns de pisos amb aluminosi de la Trinitat Nova viuen entre els nervis i l’emoció el compte enrera per deixar enrera aquest capítol del barri. Els propers dies participaran al sorteig dels nous pisos i un cop traslladats, de cara a l’estiu, només restarà enderrocar els blocs malalts.

Són unes setanta famílies que fa molts anys que esperen estrenar pis. Es troben dispersos entre sis blocs que de mica en mica s’han anat buidant i creant un ambient fantasmagòric a base de finestres tapiades i racons degradats, combinats amb algun puntal. Són els edificis que a priori están millor però la impaciencia d’uns veïns que esperen el trasllat des de fa 18 anys pesa ja molt. “Els pisos ja están molt vells, no hi ha ascensor, cada cop hi queda menys gent – explica l’Asunción García, veïna afectada de la remodelació- No es pot explicar els nervis que estàs passant. Això només ho sap la persona que ho viu. Ja són ganes, ara ja… no dorms, perquè vols que ja et donin ja les claus per anar a viure a un altre pis.”

L’aluminosi es va detectar l’any noranta, però van ser necessaris nou anys de negociacions fins que els veïns van aconseguir un acord de les administracions per remodelar tot el barri afectat d’aluminosi. Uns 900 habitatges que en un principi es pretenia substituir en sis anys, però que s’ha allargat molt més en el temps. Els primers enderrocs es van produir el setembre de 2001. L’estiu següent es va començar a construir la primera fase, amb 60 pisos, i les primeres claus es van lliurar el mes de juliol de 2003. Els retards van paralitzar la remodelació alguns anys, mentre els veïns s’acostumaven als puntals, les esquerdes i els despreniments. Ara es tancaria el procés i amb ell l’aluminosi, 18 anys després dels primers enderrocs. Només faltarà reurbanitzar l’entorn un cop es tirin a terra els sis blocs que queden en peu.  A partir d’aquí, les administracions preveuen construir un parell més d’edificis de protección oficial, però ja serien fora de la remodelació, oberts als barcelonins.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies