Can Peguera dissenya el futur del barri

Un Pla de Futur definirà la rehabilitació dels habitatges, les millores a la via pública i els equipaments

Fa un parell d’anys l’Ajuntament va complir el somni dels veïns i va protegir el barri perquè es conservés tal qual és. Estava amenaçat per un PGM aprovat tan sols 16 anys després de les primeres construccions. Ara, un cop que s’esvaeix la possibilitat que les cases siguin enderrocades per construir blocs de pisos, els veïns treballen amb les administracions sobre un Pla de Futur que contempla la rehabilitació integral del barri, pel que fa als habitatges, la via pública i els equipaments.

En el cas dels equipaments, es farà un planejament sobre els equipaments actuals i els possibles futurs. Es traçarà un “passatge dels equipaments” que enllaçaria el casal de barri, el centre obert, el centre de dia Pi i Molist i el casal de gent gran. La reforma de la via pública passa per convertir Can Peguera en un barri de vianants. La idea és que excepte mitja dotzena de carrers estratègics, a la resta de vies del barri no es pugui aparcar i tan sols s’hi pugui accedir momentàniament en cotxe per descarregar. Un altre canvi urbanístic cabdal serà l’eliminació d’obstacles a les voreres, com els pals antics de la llum o arbres que a hores d’ara envaeixen el clavegueram i fins i tot les canonades de les cases.

El Patronat de l’Habitatge serà qui afronti les rehabilitacions dels habitatges. “Les cases van ser construïdes l’any 29 amb la idea que fossin de curta durada i ara volem pensar com volem que sigui el barri en els propers 90 anys – explica Pep Ortiz, de l’AV Can Peguera- Van ser fetes gairebé de cartró pedra. Els envans entre casa i casa són de 5 centímetres, no tenen aïllament sonor, ni aïllament tèrmic. Les taulades originals són de fusta de fa gairebé cent anys. I els fonaments no es van fer com calia en un terreny ple d’aigües freàtiques. Les cases tenen humitats a dalt i a baix.” La rehabilitació de les més de 500 cases començarà amb el diagnòstic i els veïns esperen que le sobres comencin abans d’acabar el mandat i sinó, almenys que el projecte de rehabilitació integral, el Pla de Futur, pugui quedar signat i protegit. “Volem que si no dóna temps en aquesta legislatura, el següent govern, sigui qui sigui, no vulgui tornar a negociar-ho, que ja estigui definit”- afirma Pepe Ortiz. La rehabilitació de les cases serà integral i afectarà teulada, terra, parets i clavegueram, així que s’està estudiant que mentre durin les obres, els veïns visquin en pisos pont dins el mateix barri.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies