La Trinitat Nova reclama més seguretat al barri a l’Audiència Pública

Els veïns també demanen millores als equipaments esportius de Can Cuyàs i Canyelles

Nou Barris ha viscut una audiència més o menys tranquil·la amb una gran diversitat de reivindicacions i queixes. La sessió va tornar a la sala de plens de la Seu del Districte i es va omplir de gom a gom. Aquest cop les pancartes les van portar els veïns de la Trinitat Nova, que van reclamar més seguretat al barri, sobretot al voltant de la casa de l’Aigua. Denuncien robatoris a les cases, als cotxes i també al carrer. Creuen que la situació al barri s’ha degradat, sobretot a causa de les ocupacions d’habitatges buits propiciats per màfies. La regidora de Nou Barris, Janet Sanz, els va anunciar que aquesta mateixa semana es millorarà la iluminació de la zona de la Casa de l’Aigua, tal com demanen les veïnes, que diuen, caminen amb por per la nit.

La Zona Nord va denunciar un cop més la situació de degradació, manca de manteniment i renovació del poliesportiu de Can Cuyàs. La regidora els va respondre que, efectivament, l’equipament no es troba en condicions dignes, i va recordar el compromís de construir-ne un de nou. Mentrestant, va dir, s’està treballant per rehabilitar mínimament el poliesportiu actual perquè els veïns puguin fer esport en condicions dignes i no perdin l’espai fins que no es pugui fer el recinte nou.

També va reclamar una pista coberta un representant del club de bàsquet de Canyelles. Fa 20 anys que l’equip fa la seva tasca social i esportiva en el pati de l’actual escola de disseny Deià (antigament escola Eugeni d’Ors) i la pista no reuneix les condicions per acollir els partits del seu equip més competitiu. A més, la pluja suspén entrenaments i partits, i la manca de sostre i condicionament ha obligat a cancel·lar l’equip de veterans jubilats.

Els animals van tornar a sorgir a les converses. De Ciutat Meridiana van arribar queixes per les molèsties que ocasionen els porcs senglars, cada cop més nombrosos i menys pors. Asseguren que embesteixen contra les bosses d’escombraries que portin menjar, fins i tot quan els veïns les duen a la mà de camí al contenidor, i que tenen por quan passegen el gos. Els altres animals avistats són les rates, un tema que l’Ajuntament continua treballant i consultant amb la UE i la nova normativa que prohibeix els verins. Com ja és habitual, l’incivisme dels propietaris de gossos també va aparéixer en forma de queixes.

La Zona Nord també va reclamar que la reforma de la Meridiana s’estengui més enllà del pont de Sarajevo i pacifiqui també l’entrada a Barcelona. “Ciutat Meridiana també és Barcelona” -va afirmar Filiberto Bravo, de l’AV Ciutat Meridiana.  En aquest sentit, la regidora va aclarar que per qualificació, la zona urbana comença al pont de Sarajevo, a la Trinitat Nova, però que la idea és treballar perquè també e spugui actuar a la zona d’entrada a la ciutat.

L’Ajuntament va anunciar com a resposta a queixes veïnals, que crearà quatre nous parcs infantils a la Zona Nord, en què es treballarà els aspectos inclusius i educatius.

Tot plegat acompanyat de diverses queixes urbanístiques o socials.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies