Malestar a les Roquetes pels canvis de la xarxa ortogonal de busos

Els veïns es mostren preocupats per la no arribada del D40 a les Roquetes

La implantació de la xarxa ortogonal de bus portarà alguns canvis en les línies, al seu pas pel districte, a partir del novembre. A les Roquetes la darrera setmana es van conèixer les novetats. Per una banda s’incorporarà el V29, que connectarà el barri amb el Fòrum. L’altra novetat, però, no ha estat tan ben acollida. La línia 32 es convertirà en la D40 i deixarà de tenir l’origen i final de línia al carrer de la Mina de la Ciutat. De fet, no entrarà a les Roquetes sinó que acabarà al barri del costat, a Canyelles. Això ha generat cert malestar entre els veïns.

Des de l’Ajuntament se’ls ha dit que encara hi ha temps per dialogar i que n’han recollit les opinions, però els veïns temen es faci realitat el projecte. No volen perdre aquesta línia històrica al barri, tal i com ens comenta Núria Orbaneja, veïna de les Roquetes: “És una pèrdua d’allò que el barri ha lluitat durant molts anys, que els busos arribessin al barri. I el que no poden fer ara, de cop i volta, és treure’ns una línia.” Districte ha insistit durant el Ple de Nou Barris que les Roquetes no perdran connectivitat, sinó que en guanyaran amb el V29, i que el recorregut del 32 el podrien seguir fent amb un transbord.

Els veïns diuen que les raons que els han donat per evitar l’entrada del bus D40 (actualment el 32) a les Roquetes és que serien vehicles articulats i que, per tant, tindrien problemes per circular a la via de sortida actual del 32, el passeig del Bosc de les Roquetes. Un carrer estret i amb un parell de revolts complicats per a un vehicle llarg.

Els veïns esperen ara que en aquests mesos s’aposti per mantenir el D40 a les Roquetes encara que sigui canviant la idea de vehicles articulats pels busos normals.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies