Els joves de les Roquetes reclamen un casal més gran i aïllat

Reclamen un equipament nou a l’amfiteatre del parc de Pla de Fornells

Els joves creuen que situar-los en un casal ubicat en un carrer estret amb veïns a banda i banda no va ser una bona decisió. La ubicació limita les activitats, com també ho fa l’espai que tenen. Per això reclamen un trasllat a l’amfiteatre del parc de Pla de Fornells, un espai més aïllat que evitaria molèsties als veïns.

Actualment asseguren que les dues plantes de que disposen s’han quedat petites per acollir el volum d’activitats que organitzen. “Tenim només una sala polivalent, en què s’han de compaginar gairebé totes les activitats que es fan al casal, i de fet molts dels tallers es fan a la cuina. – explica Clara Calvo, de la gestora del Kasal de Joves de les Roquetes- El taller de serigrafia està ubicat entre una sala petita i un passadís. El buc d’assaig està col·lapsadíssim de bandes.” La convivència amb els veïns del carrer de Vidal i Guasch tampoc és fàcil. “En un casal de joves la majoria de les activitats implica soroll, i el fet de tenir veïns a banda i banda de l’equipament, i a tes metres per davant, ho fa complicat- assegura Jordi Elies, un altre dels membres de l’entitat gestora, l’Associació Juvenil Rocket Project- Hem d’acabar els concerts molt aviat i l’horari ens limita a l’hora d’organitzar activitats.” També han de coordinar el volum de les activitats amb algunes del casal de barri Ton i Guida, situat a les plantes superiors de l’edifici. Un equipament que també fa temps que es queixa de saturació d’espais.

La solució que proposen els joves és fàcil sobre el mapa però complicada a nivell normatiu. Aposten per un trasllat a l’amfiteatre del parc de Pla de Fornells. “És un espai desaprofitat i que no té veïns al voltant, allà no molestaríem ningú”- afirma Jordi Elies. El problema és que té una qualificació de zona verda. Això implicaria buscar un altre solar al barri per traslladar-hi la qualificació de zona verda i  canviar la de l’amfiteatre per equipament. De moment, l’Ajuntament no rebutja la idea però estudia com dur-la a terme i alternatives.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies