Els mercats ambulants de Nou Barris reclamen més control i inspeccions

Els marxants denuncien intrusisme i lloguer il·legal de parades

Les 300 parades de mercat ambulant de Nou Barris s’han associat per demanar a l’Ajuntament un major control de llicències que acabin amb pràctiques d’intrusisme i il·legals, com ara el lloguer irregular de parades. També demanen més seguretat contra els furts i actuació contra els manters. Aquestes són algunes de les queixes que exposaran a l’ajuntament dimarts que ve en una reunió.

Els marxants asseguren que volen treballar bé i que tots els mercats ambulants estiguin regularitzats. Per això demanen més complicitat amb els tècnics municipals, primer amb la gestió de les llicències. “Volem que a cada parada hi hagi el carnet amb les dades del propietari de la llicència, la fotografia, els metres que pot tenir la parada i el que s’ha de vendre- explica en Juan Lorenzo Ortiz, vicepresident de l’associació de Marxants Unió Nou Barris- i que hi hagi un inspector que revisi aquesta documentació a les parades, que tot està en regla- reclama Jaume González Villanueva, president associació Marxants Unió Nou Barris, que representa els mercats de la Trinitat Nova, Canyelles i Torre Baró- No entenem perquè l’Ajuntament no pot fer aquesta cartolina amb les dades i la foto”. D’aquesta manera volen lluitar contra pràctiques com la del lloguer il·legal de parades entre particulars i que els manters es regularitzin o marxin. També volen més seguretat precisament per evitar enfrontaments amb els manters, i perquè els lladres no vegin en els mercats ambulants un camp lliure per robar als visitants, com denuncien que passa ara. Un altre punt reivindicatiu són les ordenances municipals. “No pot ser que a Barcelona l’ordenança sigui de 1992. S’han d’actualitzar”-afegeix Jaume González.

Al darrer plenari de Nou Barris ja van fer sentir les seves queixes i van rebre les disculpes de la regidora, Janet Sanz, per problemes i errors en la gestió de les llicències. Dimarts vinent es trobaran de nou marxants i tècnics municipals en una reunió a la seu del Districte. Els marxants afronten la reunió amb certa esperança, ja que aquesta setmana han comprovat que hi ha més presència de la guàrdia urbana als mercats ambulants i diversos tècnics s’han posat en contacte amb ells per treballar el tema. Tot i això, volen resultats i avisen que en funció de la reunió amb l’Ajuntament, convocaran protestes a la plaça Major de Nou Barris. “Portarem allà les parades i les muntarem, perquè se’ns escolti, perquè ens sentim abandonats”- avisa Juan Lorenzo Ortiz.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies