L’Antaviana es convertirà progressivament en un institut escola

El centre donarà continuïtat al treball comunitari amb el barri i l’educació inclusiva

L’Antaviana afronta amb il·lusió el repte de convertir-se en institut escola. Fa 4 anys que reclamaven aquesta conversió, per oferir continuïtat als alumnes en general i especialment als nens i nenes amb sordesa en la modalitat oral, i als grups d’educació especial. Dos grups que no ho tenien fàcil per trobar un institut  proper que seguís la mateixa línia inclusiva.

Més que una escola, l’Antaviana ha esdevingut una comunitat arrelada a l’entorn, amb qui treballa en xarxa amb entitats i equipaments. També l’han fet especial la seva tasca integradora i inclusiva. Compta amb un grup de suport USEE d’educació especial, així com un agrupament d’alumnat sord en modalitat oral, és a dir, infants amb implants a qui ensenyen a escoltar, parlar i a integrar-se en les aules amb normalitat.  “Aquests alumnes quan arribaven a sisè de primària havien de fer una gimcana, havien de moure cel i terra per poder aconseguir trobar un institut de referència – explica Francesc Freixanet, director Antaviana- I quan el trobaven moltes vegades era lluny de l’escola i moltes vegades no obeïa a la inclusivitat. Es perdia tot el que s’havia guanyat en aquests anys de primària”. D’aquí ve part de la demanda de convertir-se en el segon institut escola del barri, després de, fa uns anys, el del Turó de les Roquetes. A més, la resta dels alumnes que facin la secundària al mateix centre podran continuar amb la tasca en xarxa amb les entitats i equipaments del barri, amb les iniciatives culturals i d’altres tan engrescadores com la granja de l’escola. “De fet com seran més grans, podrem ampliar aquesta implicació- assegura Francesc Freixanet- estem parlant, per exemple, que part de l’educació física es podria dedicar a fer circ a l’Ateneu Popular de 9 Barris, ja que el tenim aquí al costat.”

El canvi de centre de primària a institut escola serà progressiu. L’any vinent els alumnes de sisè estrenaran les dues línies de primer d’ESO i aniran obrint el camí de la secundària cada any. Pel que fa als espais, només s’instal·larà l’any vinent un edifici de quatre plantes en un pati, a mode d’extensió de l’escola, amb algunes aules i el laboratori. També es construirà un gimnàs. “No teníem prou espai i per tant serà una extensió de l’edifici actual. Però la nostra pretensió no és crear un institut al costat de l’escola, ni una escola al costat de d’institut. La nostra pretensió és ser un sol equip, una sola escola i per tant hi haurà una bona coordinació i els nens també es barrejaran de tant en tant, i faran projectes també compartits.”- afegeix el director.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies