L’AV Torre Llobeta reclama recuperar un solar municipal llogat a un supermercat

El terreny està destinat a la construcció d’equipaments per al barri

 

L’AV Vilapicina i la Torre Llobeta vol recuperar per al barri un solar municipal que des de fa cinc anys està cedit en règim de lloguer per un supermercat, que l’utilitza com a aparcament privat. El lloguer finalitzava el mes de febrer i tot i que l’Ajuntament s’havia compromès a recuperar el terreny, finalment ha renovat el lloguer per un any més, mentre la cadena de supermercats construeix un altre centre en el barri del costat. Una explicació que no convenç els veïns.

El terreny es troba entre els carrers de Petrarca, Cartellà, Pitàgores i Duero, i va ser expropiat per l’Ajuntament uns deu anys per construir-hi una residència i centre de dia i una escola bressol, entre altres equipaments. Per completar la pastilla, però, falta realitzar una expropiació, que encara està en procés, i aquest fet, i la manca de pressupost, ha impedit construir-hi els equipaments. Mentrestant, una cadena de supermercats va oferir-se per urbanitzar el solar i construir-hi un parc infantil a canvi d’un lloguer i la instal·lació d’un aparcament per als seus clients. El contracte de dos anys de lloguer es va signar l’any 2012 i després de diverses renovacions, els veïns volien que aquest any es recuperés l’espai per al barri. “Era un contracte per dos anys renovable que es va signar sense haver informat els veïns, que s’ha renovat per segona vegada i tercera vegada i que expirava a l’octubre de 2016. Però es va prorrogar fins al febrer per la campanya de Nadal, i al març ens hem trobat que s’ha tornat a renovar per un any més”- es queixa Joaquim Forns, president de l’AV Torre Llobeta.

Districte de Nou Barris assegura que la renovació actual és ara només per un any, el temps que necessita l’empresa per obrir un nou supermercat al barri veí del Turó de la Peira i poder absorbir la demanda d’aparcament. “El que no pot ser és que després d’una confirmació que es trencarà el contracte, es renovi de nou. Ara tenim dubtes… és veritat que d’aquí a un any se n’aniran del solar? És veritat que acabaran les obres en un any?”- es pregunta Forns. L’entitat veïnal vol que el solar sigui d’ús públic, que s’acabi l’expropiació del tros pendent i en aquest espai, d’uns 5.000 metres quadrats, es facin els equipaments. I mentre arriben les obres, reclamen que siguin els veïns qui hi aparquin.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies