El CBS Canyelles demana una pista coberta

El club de bàsquet del barri necessita renovar les instal·lacions per sobreviure

 

El Club de Bàsquet Social Canyelles demana des de fa més de vint anys una pista coberta per jugar i entrenar en condicions.  Les instal·lacions, ubicades al pati d’una escola de disseny, tenen gairebé 40 anys i mai han estat reformades a fons. A causa del mal estat de la pista els equips no poden jugar ni entrenar quan plou i molts jugadors han acabat lesionats. La pista és un espai ple de rajoles trencades i desnivellades.

L’estat de la pista fa perillar les competicions, ja que la Federació Catalana els hi deixa només competir en tercera. “El primer equip ja fa tres anys que s’ha hagut de vendre la categoria perquè les instal·lacions no compleixen els requisits mínims – explica el David Gutiérrez, president del Club de Bàsquet Social Canyelles – És una llàstima perquè les jugadores es guanyen l’ascens de categoria però no poden gaudir-la. Encara no m’explico com no marxen a altres clubs.”  El club havia arribat a tenir 20 equips amb uns 300 jugadors, però actualment només manté dos equips federats. Pel camí han perdut jugadors i equips. El darrer, un de veterans de més de 65 anys, que no va poder combatre les inclemències del temps. A banda de la vessant esportiva el Canyelles també té una escola de bàsquet i un esplai amb un centenar de nens que ofereix 6 setmanes de lleure i esport per només 200 euros.

Fins ara, el club no ha aconseguit que l’Ajuntament els hi cobreixi la pista. Fins i tot el Canyelles ha posat damunt la taula altres alternatives de finançament com ara un patrocinador. “Hem aconseguit capital privat, ens donen 50.000 euros. I l’Ajuntament només hauria d’aportar uns 60-70.000 euros, depén del que es vulguin gastar. Només els hi demanem un sostre i quatre parets, perquè ja tenim vestidors, encara que no són els millors del món”, afirma Gutiérrez.

L’Ajuntament a la darrera reunió els hi ha ofert la possibilitat de fer ús del poliesportiu que es construirà al carrer d’Artesania. El club creu que aquesta no és la millor solució perquè aquest equipament està situat entre quatre barris i cap d’ells disposa d’una pista coberta. És per això que el CBS Canyelles continuarà mobilitzant-se fins aconseguir el seu objectiu: una pista coberta digna.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies