L’escola d’adults Madrid es trasllada a Porta

El centre canvia les aules de l’escola Turó per les de l’antiga escola de disseny Deià

L’escola d’adults Madrid traslladarà el proper curs la seu des del Turó de la Peira a Porta. Aquest canvi els beneficiarà en espais i també en autonomia, ja que actualment comparteix entrada i instal·lacions amb una escola d’infantil i primària i, per tant, no pot oferir cursos pel matí.

Es tracta d’una escola d’adults petita que amb el canvi d’ubicació veu possibilitats de créixer. “Actualment tenim quatre aules per als alumnes i un espai que serveix de despatx, secretaria i aula de professors- explica Tomasa Arteaga, directora de l’escola d’adults Madrid- Té molta llum i és un espai agradable, però no és suficient per tenir autonomia com a escola i per poder créixer”. En l’edifici de l’escola de disseny Deià, disposaran de la segona planta sencera. “Ara tindrem en total nou espais – afegeix la directora-  Cinc aules per als alumnes: dues grans amb capacitat per a uns 30 alumnes, una de mitjana i dos de petites.  També tindrem espai de secretaria i administració, una sala de professors, i un espai per a tutories, reunions i entrevistes (consells escolats o grups de conversa).” Aquests espais, però, s’han de rehabilitar abans que comenci el curs. “Hi ha una sèrie de petits problemes – afirma Mari Carmen Ravaneda, secretària i mestra a l’escola adults Madrid-  com ara esquerdes i humitats, que ens han garantit que solucionaran a la primavera – estiu per poder començar al setembre. També revisaran el sistema elèctric i un petit muntacàrregues.” Dins les aules també retiraran les tarimes de ciment per guanyar espai.

A banda de tenir més metres quadrats, l’escola d’adults Madrid farà un gran pas cap a l’autonomia. “Ara compartim l’entrada amb els nens de l’escola i no podem oferir classes al matí, només en fem a la tarda-vespre.”- diu la directora. A la seu nova tindran, doncs, més horaris disponibles i, tot i que al setembre no s’ampliarà l’oferta matinal, esperen que es pugui fer en els propers cursos.

Actualment l’escola d’adults Madrid, que és pública i per tant, gratuïta i amb matrícula viva, atén unes 300 persones que cursen estudis de diferents nivells de castellà, anglès i català, informàtica, instrumental i preparació a les proves d’accés a cicles formatius de grau mitjà.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies