Titelles per a adults amb el festival Ròmbic

L’Ateneu Popular 9 Barris acull avui i demà la tercera edició del certamen

Avui comença la tercera edició del Ròmbic, el Festival de Titelles per a adults de referència a Barcelona. L’Ateneu Popular de Nou Barris i l’Associació Titellaire de Roquetes, organitzadors de l’esdeveniment, han preparat per enguany una programació que inclou dos espectacles.

Avui a les 20h la companyia Anita Maravillas representarà ‘Los sueños de Leonor’. Els pares de la Leonor l’envien a viure amb la seva àvia, un fet que canviarà la seva vida per sempre. Nosferatu, el Vampir, el Mort vivent, envestirà els seus somnis i tots els racons de la seva vida. Una metàfora del titella que clama pel seu dret a l’existència. Un viatge al món interior, un viatge cap al descobriment de l’infinit.

Demà, també a les 20h la companyia Jordi Bertran porten l’obra Poemes visuals. Un espectacle amb música en viu inspirat en la màgia dels poemes visuals del poeta català Joan Brossa, que, carregat de tendresa, dóna vida a un conjunt de lletres que aniran transformant-se amb un virtuosisme inusual per convertir el gest en vers i el vers en emoció.

A més, abans i després de cada funció, la companyia Naked Puppets oferirà al vestíbul del teatre un recorregut per un món misteriós de sensualitat i desig, d’autòmats, titelles i ombres. Un excèntric saló-cabaret ambientat en els anys vint tot guiat per una sèrie de personatges que no ens deixaran indiferents. Després de l’espectacle de dissabte, a més, la mateixa companyia oferirà un concert-cabaret.

El Ròmbic és una petita mostra d’aquest gènere tan poc conegut i que aspira a situar-se entre les millors propostes culturals del país en titelles per a adults. Normalment, aquesta mena d’espectacles s’associen a una activitat familiar. Les companyies acostumen a fer produccions per als infants i deixen les que van dirigides a la població adulta com una activitat secundària per manca de programacions que apostin pel gènere. El Ròmbic vol aprofundir en aquest treball i establir un pol d’atracció a Barcelona per fer del teatre de titelles per a adults un referent cultural.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies